Na nekaterih igriščih je že ob koncu prvega tedna trave le še za vzorec. Predvsem okoli osnovne črte je odboj žoge zelo nepredvidljiv. Foto: Reuters
Na nekaterih igriščih je že ob koncu prvega tedna trave le še za vzorec. Predvsem okoli osnovne črte je odboj žoge zelo nepredvidljiv. Foto: Reuters

V ospredju je bila huda poškodba Bethanie Mattek Sands v četrtek. Kristina Mladenovic je na isti dan izpadla proti Alison Riske na igrišču številka 18 in Francozinja ni varčevala s kritikami. Obe igralki sta že po nekaj igrah želeli zamenjati igrišče, vendar so organizatorji zatrdili, da so pogoji popolnoma normalni.

Stubley: Vsa igrišča so v podobnem stanju kot lani
"Seveda poslušamo vse igralce. Njihovo mnenje je zelo pomembno. Prepričan sem, da so druga igrišča na ravni iz preteklih let. Naredili smo analizo spornih igrišč in zdi se mi, da so vsa v dobrem stanju. Zelo natančno smo jih pripravljali in nismo delali prav nič drugače kot v preteklih letih," je pojasnil Neil Stubley, ki je odgovoren za dobro stanje igrišč v All England Clubu.

Ta teden je bila velika vročina v Londonu. Igrišča so se izsušila in na osrednjem igrišču so celo zaprli streho pred začetkom uvodnega dvoboja ob 14.00, da ne bi žgoče sonce še bolj požgalo trave, ki je na osnovni črti ni več veliko.

"Res je letos ekstremna vročina, ki je nismo vajeni. Vsako leto se skušamo privaditi na različne razmere. Zagotavljam vam, da je bila travnata podlaga na začetku tedna odlično pripravljena. Vsako leto je drugačno. Lani je veliko deževalo, morali smo igrati celo na prosto prvo nedeljo. Lahko zalivamo igrišča, lahko pa jih tudi sušimo, na vse smo pripravljeni. Prepričan sem, da imamo vse pod nadzorom," je pred drugim tednom razmišljal Stubley, ki je še dodal, da pričakuje precej nižje temperature prihodnji teden.