Rafael Nadal je na peščeni podlagi znova razred zase. Španec bo tudi glavni favorit na Roland Garrosu, ki se začenja 28. maja. Foto: Reuters
Rafael Nadal je na peščeni podlagi znova razred zase. Španec bo tudi glavni favorit na Roland Garrosu, ki se začenja 28. maja. Foto: Reuters
Dominic Thiem
Dominic Thiem ima lepo priložnost, da se prebije v finale. Foto: Reuters
Kristina Mladenovic
Kristina Mladenovic je letos v izjemni formi. Tudi v Stuttgartu pred dvema tednoma se je uvrstila v finale. Foto: Reuters

Rafa je dobil vseh 13 obračunov na peščeni podlagi v letošnji sezoni, desetič je dobil turnirja v Monte Carlu in v Barceloni. Še vedno je v igri, da osvoji vse tri masterse na pesku, Roland Garros in Barcelono v eni sezoni, kar ni uspelo še nikomur v teniški zgodovini.
V četrtfinalu je odpravil Davida Goffina s 7:6 in 6:2. Belgijec je v uvodnem nizu rešil šest priložnosti Španca za odvzem servisa. Odločala je podaljšana igra, kjer pa je bil Nadal boljši s 7:3. V drugem nizu je Goffin popustil, v tretji in sedmi igri je izgubil začetni udarec. Dvoboj je trajal dve uri, Nadal pa je imel veliko prednost v osvojenih točkah (84:64).

Đoković brez boja v polfinale
Branilec naslova Đoković se je brez boja uvrstil v polfinale, potem ko je Japonec Kei Nišikori zaradi poškodbe predal dvoboj 15 minut pred začetkom.
V soboto že 50. medsebojni obračun
V soboto ob 16.00 bo na sporedu že 50. obračun med Đokovićem in Nadalom, Srb ima 26 zmag, dobil je zadnjih sedem medsebojnih obračunov. Na pesku je boljši Španec, ki je dobil 14 izmed 21 dvobojev. V Madridu je Rafa dobil polfinalni obračun leta 2009, v finalu leta 2011 pa je bil Nole boljši s 7:5 in 6:4.
Nadal: V soboto je dan za najboljšo predstavo
"Mislim, da sem odigral zelo dober dvoboj. Tudi Goffin se je izkazal. Moram sem prikazati najboljši tenis za preboj v polfinale. Zelo sem zadovoljen, z igrišča sem odšel poln adrenalina. Zdaj me čaka zelo naporen obračun z enim izmed najboljših igralcev v zgodovini tenisa. V soboto je dan za najboljšo predstavo. Mislim, da sem pripravljen na ta izziv. Rivalstvo z Novakom je še dvignilo mojo formo. Vedno moram biti na najvišjem nivoju," je pojasnil Nadal.

MADRID, četrtfinale (M)
(6.408.230 evrov, pesek)

THIEM (AVT/8) - ČORIĆ (HRV)
6:1, 6:4

CUEVAS (URU) - A. ZVEREV (NEM)
3:6, 6:0, 6:4

NADAL (ŠPA/4) - GOFFIN (BEL/9)
7:6 (3), 6:2

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - NIŠIKORI (JAP/6)
b.b.



MADRID, pofinale (Ž)
(5.439.000 evrov, pesek)

MLADENOVIC (FRA/14) - KUZNECOVA (RUS/8)
6:4, 7:6 (4)

HALEP (ROM/3) - SEVASTOVA (LAT)
6:2, 6:3