Sergej Stahovski je osvojil četrti turnir v karieri. Foto: EPA
Sergej Stahovski je osvojil četrti turnir v karieri. Foto: EPA

"Prejšnji teden sva se v Montrealu prebili do finala, ta teden pa celo na najvišjo stopničko. Boljše popotnice pred zadnjim grand slam turnirjem si ne bi mogli želeti," je po zmagi na generalki pred odprtim prvenstvom ZDA povedala Srebotnikova.
Stahovski boljši od Istomina
Ukrajinec Sergej Stahovski je postal zmagovalec teniškega turnirja v New Havnu, potem ko je za drugo letošnjo zmago v finalu s 3:6, 6:3 in 6:3 premagal Uzbekistanca Denisa Istomina.

"Nasprotnik je zelo dobro serviral. Preglavic pa mi ni povzročal njegov prvi servis, pač pa drugi, s katerim je zmeraj našel pravo mesto. Precej je selil žogo po igrišču, ni ga bilo preprosto prebrati. Naredil sem veliko napak, še posebej na njegov drugi začetni udarec. Zelo sem vesel, da sem zmagal, saj sem s tem spet napredoval raven višje," je po zmagi dejal Stahovski, ki je s to zmago postal šele drugi Ukrajinec po Andreju Medvedevu, ki mu je leta 1994 uspelo v eni sezoni osvojiti dva turnirja.

Danka prva favoritinja Flushing Meadowsa?
Pri ženskah je slavila Caroline Wozniacki iz Danske. Druga teniška igralka svetovne lestvice je v finalu po dveh urah in 14 minutah premagala Rusinjo Nadjo Petrovo s 6:3, 3:6 in 6:3. 20-letna Wozniackijeva je s četrto letošnjo turnirsko zmago potrdila dobro formo pred zadnjim turnirjem za grand slam v sezoni, ki se bo v New Yorku začel v ponedeljek in kjer bo prva nosilka.

Finale (M):
STAHOVSKI (UKR/9) - ISTOMIN (UZB/15)
3:6, 6:3, 6:4

Finale (Ž):
WOZNIACKI (DAN/1) - PETROVA (RUS/8)
6:3, 3:6, 6:3