Katarina Srebotnik velja za najboljšo slovensko teniško igralko po osamosvojitvi. Foto: Sportida
Katarina Srebotnik velja za najboljšo slovensko teniško igralko po osamosvojitvi. Foto: Sportida

"Selektor bo po skupnih treningih določil igralke, ki bodo dobile povabilo organizatorja. Moram poudariti, da v zadnjih dneh dobivamo številne ponudbe za prihod kakovostnih igralk. To je seveda povezano s financami. Lahko bi to morda tudi izkoristili, vendar jim odgovorimo, da nas to ne zanima, ker delamo turnir za slovenske igralke. Želimo si namreč, da pridejo čim dlje. Takšen turnir da slovenskemu tenisu lahko velik veter v jadra. Naš tenis je vse bolj cenjen, kar se vidi tudi v tem, da imamo letos kar 11 turnirjev serije WTT. Vse to je posledica dobre organizacije lanskega turnirja v Portorožu. Zdaj želimo ta odnos nadgrajevati,” je dejal direktor turnirja in Tenisa Slovenije Gregor Krušič.

Gre za turnir serije WTA 250, Tenis Slovenija pa je za tokratno izvedbo kupila licenco turnirja v Linzu.

Že prej je bilo jasno, da se bo od tekmovalnega tenisa v Portorožu poslovil Blaž Kavčič, s Tenisa Slovenije pa so danes sporočili, da se je za takšen korak odločila tudi Katarina Srebotnik.

"Napočil je čas, da po 24 letih profesionalne kariere zaključim svojo teniško pot. Na njej je bilo res veliko izjemnih in nepozabnih trenutkov, ki bodo za vedno ostali z mano," je povedala zmagovalka štirih WTA-turnirjev, ki je na Odprtem prvenstvu Francije leta 2008 premagala slovito Sereno Williams.

Še večji vtis je pustila med dvojicami, 4. julija 2011 se je po zmagi v Wimbledonu s Kveto Peschke povzpela celo na prvo mesto med dvojicami na lestvici WTA. Portorož ima pri njej posebno mesto, saj je dvakrat nastopila v finalu tega turnirja.