Venus Williams je osvojila sedem grand slamov. Foto: Reuters
Venus Williams je osvojila sedem grand slamov. Foto: Reuters

Nekdanjo številko 1 svetovnega tenisa je krivde za nesrečo po obsežni preiskavi konec lanskega leta oprala tudi policija. Ta je sporočila, da noben voznik ni bil kriv za nesrečo, ki se je zgodila med zastojem na križišču avtoceste na jugu Floride, zato ni podala nobene kazenske ovadbe, a Williamsovo je civilno tožila družina žrtve.

Policija je sicer ugotovila, da je Williamsovi, ki je hotela prečkati šestpasovnico, prednost odvzel neidentificirani tretji avto. To je povzročilo niz dogodkov, po katerih se je hyundai sedan, ki ga je vozila Linda Barson, zaletel v športno terensko vozilo Williamsove, ki se je zaustavilo na križišču.

Ne Williamsova ne Barsonova v trčenju, hitrost vozila naj bi bila le osem kilometrov na uro, nista bili poškodovani, mož Barsonove, 78-letni Jerome Barson, ki je bil sopotnik v avtomobilu, pa je dobil poškodbo glave, zaradi katere je enajst dni po nesreči v bolnišnici umrl. Čeprav je policija Williamsovo oprala krivde, se je na sodišču njen odvetnik z družino Barsona minuli teden dogovoril za poravnavo. Za zdaj ni znano, koliko denarja bo 38-letnica odštela, znano je le, da bosta obe strani plačali svoje sodne stroške civilnega postopka.