Venus Williams trenutno igra v Wimbledonu, kjer se je prebila v četrti krog. Foto: EPA
Venus Williams trenutno igra v Wimbledonu, kjer se je prebila v četrti krog. Foto: EPA

V kraju na Floridi, kjer živi nekdanja številna ena ženskega tenisa, je v prometni nesreči v drugem vozilu umrl 78-letni sopotnik. Po navedbah Williamsove je speljala pri zeleni luči, a se je morala sredi križišča zaradi gneče ustaviti. Ko je nadaljevala vožnjo, je spregledala vozilo, ki ga je vozila 68-letna Linda Barson, in to je trčilo v njen avtomobil. V drugem vozilu se je poškodoval sopotnik (vozničin mož) Jerome Barson, ki je dva tedna pozneje zaradi poškodbe glave umrl. Barsonova trdi, da sama ob zeleni luči ni mogla pravočasno ustaviti svojega vozila.

Po prvem poročilu je bila teniška zvezdnica kriva za nesrečo, kot je bilo navedeno, naj bi odvzela prednost. Policija je zdaj navedla nove dokaze. Videoposnetki varnostnih kamer so pokazali, da je Williamsova po predpisih pri zeleni luči vstopila v križišče. Policija je ob tem dodala, da preiskava še poteka, poroča USA Today.

"Dokazi policije z objavljenim videoposnetkom kažejo, da je Venus zakonito vstopila v križišče pri zeleni luči in da je bila nato ovirana pri napredovanju skozi križišče. Kot poudarja policija, je Williamsova zakonito vstopila v križišče in imela pravico nadaljevati pot, preostala vozila pa, vključno s tistimi, pri katerih se je rdeča luč spremenila v zeleno, so ji bila dolžna to tudi omogočiti," je nove dokaze obrazložil odvetnik Williamsove Malcolm Cunningham, ki je dodal, da se teniška igralka zahvaljuje policiji za prizadevnost in trud v preiskavi ter da je globoko užaloščena zaradi izgube, ki jo je utrpela družina Barson. Člani družine so proti Williamsovi zaradi domnevne odgovornosti za smrt vložili tožbo.