Federer ostaja neporažen proti Verdascu. Foto: Reuters
Federer ostaja neporažen proti Verdascu. Foto: Reuters

37-letni Federer lovi osmo lovoriko v Dubaju in stoti naslov na turnirjih ATP. Več zmag v moderni teniški dobri ima le legendarni Jimmy Connors (109). V četrtfinalu ga čaka Marton Fucsovics, ki je s 6:4 in 6:2 izločil Jana Lennarda Struffa.

20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je začel sijajno, v četrti igri je Verdasco izgubil servis po dvojni napaki. Tudi v osmi igri je bil Španec v velikih težavah, a mu je uspelo nanizati štiri točke zapored. V deveti igri je Federer zanesljivo zaključil uvodni niz po 28 minutah, v celotnem nizu je izgubil le pet točk na svoj servis.

V drugem nizu je Verdasco rešil priložnost za brejk v prvi igri, nato pa mu je uspelo odvzeti začetni udarec Švicarju. Po vodstvu s 3:0 se je Verdasco sprostil in zlahka zadržal vse igre na svoj servis za izenačenje na 1:1.

Zadnji niz je bil zelo napet. V tretji igri se je Federer rešil po zaostanku 30/40, nato pa je do ključnega odvzema servisa prišel v osmi igri, ko je osvojil odločilno točko po izmenjavi, ki je vsebovala 26 udarcev. Dvoboj je trajal uro in 35 minut.

Hurkacz presenetil Nišikorija
Za presenečenje dneva je poskrbel Hubert Hurkacz. Poljak je ugnal prvega nosilca Keija Nišikorija s 7:5, 5:7 in 6:2. 22-letni Hurkacz je prvič v karieri premagal igralca iz elitne deseterice. Obračun je trajal dve uri in tri minute.

Šarapova bo izpustila tudi Miami
Marija Šarapova marca ne bo igrala na turnirju WTA v Miamiju, potem ko je prestala operacijo desne rame. "Mariji želimo čim hitrejše okrevanje in se veselimo, da bo z nami leta 2020," so zapisali organizatorji. 31-letna Šarapova je imela manjši operativni poseg zaradi dlje trajajočih težav z ramo. Nekdanja številka ena svetovnega tenisa je že pred tem odpovedala turnir v Indian Wellsu, ki se začenja naslednji teden.

DUBAJ, osmina finala, tabela
(2.887.895 am. dolarjev, trda podlaga)

HURKACZ (POL) - NIŠIKORI (JAP/1)
7:5, 5:7, 6:2
CICIPAS (GRČ/5) - GERASIMOV (BLR)
6:3, 6:1
MONFILS (FRA) - BAGHDATIS (CIP)
6:3, 6:2
BERANKIS (LIT) - KUDLA (ZDA)
6:4, 6:1
ĆORIĆ (HRV/6) - BERDYCH (ČEŠ)
1:6, 6:1, 7:6
BASILAŠVILI (GRU) - BAUTISTA AGUT (ŠPA)
6:7, 6:4, 6:3
FUCSOVICS (MAD) - STRUFF (NEM)
6:4, 6:2
FEDERER (ŠVI/2) - VERDASCO (ŠPA)
6:3, 3:6, 6:3