Trenutek po katerem si bomo zapomnili letošnji New York - grožnje Serene zaradi domnevnega prestopa ob servisu. Foto: Reuters
Trenutek po katerem si bomo zapomnili letošnji New York - grožnje Serene zaradi domnevnega prestopa ob servisu. Foto: Reuters
Kim Clijsters
Kim Clijsters, zmagovalka OP ZDA leta 2005, je po vrnitvi potrebovala le tri turnirje in že je znova v igri za veliki naslov. Foto: Reuters
Caroline Wozniacki
Prestavitev zaradi dežja, Serenin dvoboj in pozna ura so dejavniki, ki so povsem spraznili tribune med drugim ženskim polfinalom. Foto: Reuters

Clijstersova, povratnica v teniško karavano, je bila na robu zmage, ko je Sereno zaradi prestopa ob servisu doletela dvojna napaka. Američanka je burno protestirala pri linijski sodnici, ki jo je zaradi žalitve prijavila glavnemu delivcu pravice.

Brianu Earleyju ni preostalo drugega, kot da Williamsovi prisodi kazensko točko, saj je pred tem že imela en opomin zaradi metanja loparja. "Prišlo je do kršitve kodeksa in nešportnega obnašanja," je bilo kratko Earleyjevo pojasnilo na vprašanje, kaj se je v resnici zgodilo in izreklo med Sereno in sodnico.

Že pozabila na izrečene grožnje
Nenavaden konec dvoboja, ki je se končal s 6:4 in 7:5 v korist Belgijke, je razburil tako drugo nosilko kot domače občinstvo. Williamsova je v zmedi vpila linijski sodnici: "Nikoli nisem rekla, da te bom ubila. Ali si resna?"

Na novinarski konferenci je mlajša izmed sester Williams zatrdila: "Nisem ji grozila. Po pravici povedano, se sploh ne spomnim, kaj sem ji rekla." Na vprašanje, ali se bo sodnici opravičila, je odgovorila s protivprašanjem: "Opravičilo od mene? Koliko ljudi vpije na stranske sodnike?"

Materinstvo ni ovira za Kim
Neprizadeta Clijstersova je mirno sprejela zmago, saj se je po njenih besedah le pripravljala na nadaljevanje igre, ko je videla, da se njena nasprotnica pogovarja z osebjem ob igrišču. "Bila sem predaleč, tako da ne morem komentirati," je bila diplomatska 26-letnica, ki je po letu 1980 in Evonne Goolagon postala prva mati, ki se je prebila v finale newyorškega turnirja za grand slam.

Nov mejnik Wozniackijeve
Danska najstnica Caroline Wozniacki je za prvi finale na tunirjih za grand slam prepričljivo odpravila nepostavljeno in tokrat preveč k napakam nagnjeno Belgijko Yanino Wickmayer (6:3 in 6:3).

Polfinale:
WOZNIACKI (DAN/9)
- WICKMAYER (BEL)
6:3, 6:3

CLIJSTERS (BEL) - S. WILLIAMS (ZDA/2)
6:4, 7:5

Video: Izbruh Serene in neslavni konec polfinala