Stan Wawrinka je dobro formo iz Melbourna prenesel tudi v dvoranski del sezone. Foto: EPA
Stan Wawrinka je dobro formo iz Melbourna prenesel tudi v dvoranski del sezone. Foto: EPA
Carla Suarez Navarro in Andrea Petković
Andrea Petković je brez boja dobila finale v Amwerpnu, zato pa je odigrala ekshibicijski dvoboj s Kim Clijsters, ki je še vedno odlično pripravljena. Foto: EPA

29-letni Švicar je uspeh kariere dosegel lani v Melbournu, ko se je veselil edine zmage na turnirjih za grand slam.
Čeh je začel bolje, v prvem nizu mu je edini odvzem servisa uspel v sedmi igri. Švicar se je pobral v drugem nizu, ko je z brejkom v osmi igri povedel s 5:3 in nato izsilil odločilni niz. V tretjem nizu je hitro povedel s 4:1, a se Berdych ni predal, znižal je na 4:3, v deveti igri tudi rešil zaključno žogo. V deseti igri je Wawrinka na svoj servis zanesljivo dosegel zmago po dveh urah napetega obračuna.

"To je bil res neverjeten teden. Tomaš je v finalu igral zelo dobro, a uspel mi je preobrat. Zmaga v dvorani mi res veliko pomeni," je bil nasmejan "Stan the Man", ki je osvojil deveti turnir v karieri, januarja je v finalu Čenaja ugnal Aljaža Bedeneta. Pred dvema tednoma v Melbournu je prišel do polfinala, ko ga je po petih nizih izločil poznejši zmagovalec Novak Đoković.

Petkovićeva brez boja do zmage v Antwerpnu
Andrea Petković je brez boja proti Carli Suarez Navarro osvojila turnir WTA v Antwerpnu. Španka je finalni dvoboj predala zaradi močnih bolečin v vratu, za 27-letno v Tuzli rojeno Nemko pa je to šesta turnirska zmaga. Petkovićeva je predtem dvakrat slavila v Bad Gasteinu, po enkrat pa še v Strasbourgu, Charlestonu in Sofiji.

Hantuchova blesti na Tajskem
Daniela Hantuchova
je zmagovalka turnirja WTA v Pataji. Slovakinja je v finalu ugnala Hrvatico Ajlo Tomljanović (samo na turnirjih za grand slam lahko nastopa za Avstralijo) s 3:6, 6:3 in 6:4. Za Hantuchovo, trenutno 73. igralko sveta, je to že tretja turnirska zmaga na Tajskem in skupno sedmi naslov.

ROTTERDAM, finale
(1.600.855 evrov, trda podlaga)

WAWRINKA (ŠVI/4) - BERDYCH (ČEŠ/3)
4:6, 6:3, 6:4



MEMPHIS, finale

(659.070 am. dolarjev, trda podlaga)

NIŠIKORI (JAP/1) - ANDERSON (JAR/2)
6:4, 6:4



SAO PAULO, finale

(505.655 am. dolarjev, pesek)

CUEVAS (URU/5) - VANNI (ITA)
6:4, 3:6, 7:6 (4)
29-letni Pablo Cuevas se je veselil tretje zmage na turnirjih ATP.



ANTWERPEN (Ž), finale

(731.000 am. dolarjev, trda podlaga)

PETKOVIĆ (NEM/3) - SUAREZ NAVARRO (ŠPA/5)
b.b.