Stanislas Wawrinka je po januarski zmagi v Melbournu blestel tudi v kneževini. Foto: EPA
Stanislas Wawrinka je po januarski zmagi v Melbournu blestel tudi v kneževini. Foto: EPA
Roger Federer in Stanislas Wawrinka
Roger Federer in Stanislas Wawrinka sta letos glavna favorita za zmago v Davisovem pokalu. Foto: EPA
Donna Vekić in Dominika Cibulkova
Donna Vekić se je veselila prve zmage na turnijih WTA. Foto: EPA

Federer ostaja pri 21 naslovih na turnirjih serije masters, v Monte Carlu je izgubil tudi četrti finalni obračun in ostaja brez naslova v kneževini, proti Wawrinki je izgubil šele drugič v 15. medsebojnih obračunih. Prvič je klonil pred petimi leti prav v Monte Carlu. Z zmago je Wawrinka zadržal tretje mesto na lestvici ATP, ki bi ga v primeru zmage prevzel Federer.
V uvodnem nizu je Federer prišel do edinega odvzema servisa v peti igri. Prednost je zanesljivo zadržal do konca niza, Wawrinka je imel le eno priložnost za brejk, ki pa je ni izkoristil.
Wawrinka bolj zbran v podaljšani igri
V drugem nizu je Wawrinka hitro povedel z 2:0, Federer je izenačil na 2:2, nato pa sta tekmeca zadržala servise. Podaljšano igro je dobil zmagovalec letošnjega OP-ja Avstralije s 7:5.
Federer nemočen v odločilnem nizu
V odločilnem nizu je Federer izgubil servis v prvi in tretji igri. Priigral si ni nobene priložnosti za brejk, saj je Wawrinka sijajno serviral in končal dvoboj z izjemnim forhendom po dveh urah in 13 minutah.
"Zelo sem srečen, prva zmaga na turnirju serije 1000 je nekaj posebnega. Roger, ti si najboljši igralec vseh časov, vedno je lepo igrati proti tebi. Upam, da bova imela letos oba uspešno leto," je pojasnil "Stan", ki ga je spremljala tudi žena Ilham.

Hrvaška najstnica najboljša v Kuala Lumpurju
Po skoraj treh urah igre je 17-letna hrvaška teniška igralka Donna Vekić osvojila turnir WTA v Kuala Lumpurju. V finalu je premagala deseto igralko na svetu in prvo nosilko Dominiko Cibulkovo s 5:7, 7:5 in 7:6.

Vekićeva je do svojega prvega naslova na turnirjih WTA - dvakrat je že igrala v finalu (Taškent, Birmingham) - prišla dva meseca pred 18. rojstnim dnevom in dvanajst let po zadnji zmagi hrvaške igralke na turnirjih WTA - Ive Majoli v Charlestonu.

Vekićeva, ki je v polfinalu premagala drugo nosilko Kitajko Šuai Džang, je štiri od petih dvobojev dobila, potem ko je izgubila uvodni niz. Tako je bilo tudi v finalu. Na koncu je izkoristila šesto zaključno žogo.

MONTE CARLO, finale
(3.452.415 evrov, pesek)

WAWRINKA (ŠVI/3) - FEDERER (ŠVI/4)
4:6, 7:6 (5), 6:2




KUALA LUMPUR (Ž), finale
(250.000 am. dolarjev, trda podlaga)

VEKIĆ (HRV/7) - CIBULKOVA (SLK/1)
5:7, 7:5, 7:6 (4)