Kevin Anderson in John Isner sta v letošnjem Wimbledonu odigrala tretji najdaljši dvoboj v zgodovini. Foto: Reuters
Kevin Anderson in John Isner sta v letošnjem Wimbledonu odigrala tretji najdaljši dvoboj v zgodovini. Foto: Reuters

Organizatorji najprestižnejšega turnirja na svetu so namreč danes sporočili, da od prihodnjega leta naprej uvajajo v odločilnem nizu podaljšano igro. Ta se bo odvila, če bo izid v petem nizu izenačen na 12:12.
Na grand slam turnirjih tenisači igrajo podaljšano igro še v New Yorku, in sicer po uveljavljenih teniških pravilih, če je izid izenačen na 6:6. V Parizu in Melbournu za zdaj podaljšane igre v petem nizu ni, ampak se igra na dve igri razlike.

Eden izmed razlogov za uvedbo podaljšane igre v Wimbledonu je bil tudi letošnji polfinalni obračun med Kevinom Andersonom in Johnom Isnerjem. V dvoboju izjemnih serverjev je v tretjem najdaljšem obračunu v zgodovini po šestih urah in 36 minutah s 26:24 slavil Južnoafričan. Nekateri gledalci so se že kar pošteno dolgočasili in nestrpno pričakovali drugi polfinale med Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom, ki sta posledično na osrednje igrišče stopila v poznih večernih urah. Dvoboja nista končala v istem dnevu, ampak šele v sobotnem zgodnjem popoldnevu.