Lani je v nepozabnem finalu Novak Đoković v petih nizih ugnal Rogerja Federerja. Foto: Reuters
Lani je v nepozabnem finalu Novak Đoković v petih nizih ugnal Rogerja Federerja. Foto: Reuters

Turnir bi moral biti na sporedu od 29. junija do 12. julija, a pandemija novega koronavirusa grozi, da bo preložen ali odpovedan. Igranja pred praznimi tribunami zagotovo ne bo, so sporočili organizatorji.

Preložitev največjega teniškega turnirja na svetu "ne bi minila brez težav in tveganj", so zapisali organizatorji v izjavi za javnost. "Od vsega je najpomembnejša skrb za javno zdravje in naša odločitev bo odgovorna," še dodajajo.

Nazadnje so turnir na "sveti travi" odpovedali med drugo svetovno vojno. Ta možnost je, glede na informacije, ki jih ima BBC, tudi najbolj verjetna, torej, da Wimbledona z letnico 2020 sploh ne bi bilo.

Možnosti za zamik teniških obračunov na igriščih All England Cluba so se odprle s prestavitvijo olimpijskih iger v Tokiu, vendar pa preložitev za nekaj tednov ne bi imela kakšnega posebnega smisla, upoštevajoč okoliščine, povezane z zdravstvenim tveganjem in razlogi, ki so vodili k prestavitvi OI.

Teniška sezona je za zdaj prekinjena do 7. junija. Organizatorji drugega turnirja za grand slam v Parizu so že pred tem prireditev s pomladi prestavili na jesen.