Caroline Wozniacki je januarja lani v izjemnem finalu Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu premagala Simono Halep. Foto: Reuters
Caroline Wozniacki je januarja lani v izjemnem finalu Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu premagala Simono Halep. Foto: Reuters

"Na teniških igriščih sem dosegla vse, o čemer sem sanjala, zdaj pa spoznavam, da je v življenju še veliko drugih stvari, ki se jim želim posvetiti," je zapisala na Instagramu.

Wozniackijeva je še zapisala, da se bo v prihodnje posvetila družinskemu življenju. Pred kratkim se je poročila z nekdanjim prvakom Lige NBA Davidom Leejem. Širila bo tudi ozaveščenost o avtoimunskih boleznih, med njimi revmatoidnem artritisu, ki je tudi njej med 14-letno kariero povzročal preglavice.

Poleg edine zmage na turnirjih za grand slam je osvojila tudi zaključni turnir serije WTA v Singapurju leta 2017, trikrat pa je nastopila tudi na olimpijskih igrah. Na turnirjih serije WTA Premier Mandatory je bila najboljša v Indian Wellsu leta 2011 in v Pekingu v letih 2010 in 2018.

Z 20 leti je oktobra 2010 zasedla vrh lestvice WTA, nato pa so se začele težave s poškodbami. Uspela ji je izjemna vrnitev med najboljše, ki jo je kronala v lanskem finalu v Melbournu, ko je s 7:6, 3:6 in 6:4 premagala Simono Halep po dveh urah in 49 minutah v veliki vročini v Rod Laver Areni. Ko se se lani začele težave z revmatoidnim artritisom, je padla na lestvici WTA. Letošnje leto je končala na 38. mestu, kar je njena najnižja uvrstitev ob koncu sezone po letu 2007.