Nikolaj Davidenko je lani slavil v Parizu. Foto: EPA
Nikolaj Davidenko je lani slavil v Parizu. Foto: EPA
Andy Murray
Bo Andyju Murrayu uspelo priti na Kitajsko. Foto: EPA
Rafael Nadal
Rafael Nadal ni imel težav s Stanislasom Wawrinko. Foto: Reuters

Svetovna številka štiri je bil prejšnji teden ob šokantnem porazu proti hrvaškemu kvalifikantu Marinu Čiliću v prvem krogu St. Petersburga kaznovan z 2.000 dolarji kazni. Razlog: ni se dovolj trudil. Davidenko je v središču teniške stavne afere od avgusta, ko je predal dvoboj proti Martinu Vassallu, zaradi suma zlorabe pa je spletna stavnica Betfair takrat ustavila stave na obračun osmine finala turnirja v Sopotu.

Sodniku ni mogel razložiti, kaj se dogaja
V tokratnem dvoboju se je Davidenko prepiral s sodnikom. "Premišljeval sem, če mi lahko da kazen. Samo vprašal me je, kaj se dogaja. Rekel sem mu, da ne morem razložiti," je povedal 26-letni teniški zvezdnik po dvoboju z Baghdatisom, v katerem je slabo serviral, naredil deset dvojnih in več neizsiljenih napak. Na drugi strani je Ciprčan ponudil brezhibno predstavo: "Ni sicer dobro serviral, je pa dobro igral. Nisem razmišljal o zgodbicah in govoricah povezanih z njim. Ne vem, če so resnične." Davidenko je sicer že uvrščen na zaključni masters sezone, ki bo v Šanghaju.

Šanghaju vse bližje Murray
V igri za pot na Kitajsko je še nekaj igralcev, poleg Baghdatisa tudi Andy Murray. Z uvrstitvijo v pariški četrtfinale po zmagi nad Fabricem Santorojem s 6:4 in 6:2 je 20-letni Škot na dobri poti do Šanghaja, v naslednjem krogu pa bo imel priložnost izločiti še enega od neposrednih konkurentov - Richarda Gasqueta ali Jamesa Blaka.

Osmina finala:
NALBANDIAN (ARG) - FEDERER (ŠVI/1) 6:4, 7:6

FERRER (ŠPA/5) - BERDYCH (ČEŠ/12)
6:4, 6:2

MURRAY (VB/15) - SANTORO (FRA)
6:4, 6:2

BLAKE (ZDA/6) - GASQUET (FRA/10)

ROBREDO (ŠPA/8) - CANAS (ARG/11)
7:5, 7:5

BAGHDATIS (CIP) - DAVIDENKO (RUS/4)
6:2, 6:2

HAAS (NEM/9) - JUŽNI (RUS)

NADAL (ŠPA/2) - WAWRINKA (ŠVI)
6:4, 6:3