Grega Žemlja je pred dvema letoma dobil turnir v Portorožu. Foto: www.alesfevzer.com
Grega Žemlja je pred dvema letoma dobil turnir v Portorožu. Foto: www.alesfevzer.com
Grega Žemlja se vrača med najboljše

Februarja je začel igrati na turnirjih najnižje ravni po dolgotrajnih zdravstvenih težavah, ko mu zdravniki niso znali postaviti natančne diagnoze.
"Na začetku je bil res čuden občutek. Spomnim se prvih dveh ali treh obračunov, ko na igrišču nisem imel pravih idej. Nisem vedel, kako naj igram. Bilo je zahtevno. Zdaj trdo delam na fizični pripravi, nabiram kondicijo. Delam vaje za koordinacijo, vadim tudi v fitnesu," je v pogovoru za TV Slovenija pojasnil 29-letni Gorenjec, ki je 15. julija 2013 zasedal 43. mesto na lestvici ATP. Pred dvema letoma je v Wimbledonu izločil Grigorja Dimitrova, nato pa v 3. krogu izpadel proti Juanu Martinu del Potru.

Peščeni del sezone je namenoma izpustil, posvetil se bo sezoni na travnati podlagi, kjer je imel vedno dobre izide. "Trava mi najbolj ustreza, zato sem se odločil, da letos izkoristimo nov koledar. Na travnati podlagi se igra en teden več. S petimi ali šestimi turnirji sem z 900. mesta prišel okoli 300. mesta. Mislim, da imam pravi nivo, ki me lahko popelje na mesta, ki sem jih zasedal že prej," je še dodal Žemlja.

Do konca sezone si želi nabrati dovolj točk, da bo znova nastopal na turnirjih ATP.

Grega Žemlja se vrača med najboljše