Grega Žemlja je predlani v Wimbledonu izpadel v 1. krogu, tokrat pa mu je uspela zgodovinska zmaga. Foto: EPA
Grega Žemlja je predlani v Wimbledonu izpadel v 1. krogu, tokrat pa mu je uspela zgodovinska zmaga. Foto: EPA
Tobias Kamke
Tobias Kamke se na Church Roadu dobro počuti. Lani je prišel do 3. kroga, kjer ga je izročil Jo-Wilfried Tsonga. Foto: Reuters
Žemlja vesel po veliki zmagi

Dvoboj, ki je trajal skoraj dve uri in 40 minut, se je končal z izidom 6:4, 3:6, 7:6 in 6:4. Žirovničan je izkoristil dvojno mero sreče - na turnir se je prebil kot srečni poraženec kvalifikacij, v 1. krogu pa je za nasprotnika dobil ugodnega tekmeca, vendar je treba poudariti, da je dobro igral, naredil le 21 nevsiljenih napak (tekmec 47) in odlično serviral, saj je dosegel 10 asov in kar 73 odstotkov prvih servisov poslal v polje.

V tretjem nizu je Lacko rešil dve brejk priložnosti, preden je niz odločila podaljšana igra, ki jo je Žemlja dobil z 10:8. V zadnjem nizu je bila odločilna peta igra, ko je Žemlji uspel brejk. V 2. krogu bo Žemlja igral proti Francozu Gaelu Monfilsu.


Kavčiča ustavil dež
Na igrišču številka šest je sledil dvoboj med Blažem Kavčičem in Tobiasom Kamkejem, ki ga je letos najboljši slovenski teniški igralec že dvakrat premagal. V uvodnem nizu je Nemec hitro povedel s 5:0, najboljši slovenski igralec je uspel nanizati tri igre zapored, a je Kamke zadržal začetni udarec za 6:3. V drugem nizu je Kavčič pokazal več borbenosti. Nemec je že serviral za zmago pri izidu 5:4, toda v pravem času je Slovenec odvzel servis tekmecu in izenačil na 5:5. V podaljšani igri je "Kaljut" vodil že s 3:0, a zapravil prednost in s 7:4 je bil uspešnejši Kamke. Visoko vodstvo tekmeca pa je spodbudilo Kavčiča k še bolj odločni igri. V tretjem nizu je hitro prišel do vodstva s 4:0, pri izidu 5:1 pa je njegov nalet prekinil dež. Nadaljevanje bo v torek, drugi dvoboj na igrišču številka 6.

WIMBLEDON, slovenski nastopi
(5.230.000 britanskih funtov, trava)

1. krog, moški:
ŽEMLJA (SLO) - LACKO (SLK)
6:4, 3:6, 7:6 (8), 6:4

KAVČIČ (SLO) - KAMKE (NEM)
3:6, 6:7 (4), 5:1 *
* - prekinjeno zaradi dežja, nadaljevanje v torek

1. krog, ženske, torek (ne pred 17.00):
HERCOG (SLO) - LARSSON (ŠVE)

Žemlja vesel po veliki zmagi