Boštjan Kline v ugledni družbi: 30. januarja pred tremi leti je Kline prvič stopil na zmagovalni oder tekme svetovnega pokala, na smuku v Garmischu je (za 22 stotink) zaostal le za Kildejem, tretji pa je bil Feuz. Foto: EPA
Boštjan Kline v ugledni družbi: 30. januarja pred tremi leti je Kline prvič stopil na zmagovalni oder tekme svetovnega pokala, na smuku v Garmischu je (za 22 stotink) zaostal le za Kildejem, tretji pa je bil Feuz. Foto: EPA

Boštjan Kline sicer nikoli ni blestel na treningih, a zadnji dve leti mu tudi na tekmah ne gre. S Petrom Penom sta ta teden iskala rešitve, toda v Garmischu na prvem treningu pred sobotno tekmo še ni bilo opaziti napredka, saj je Kline zaostal skoraj pet sekund. Od Slovencev je bil še najboljši Martin Čater, ki je imel 29. čas (+2,48), Miha Hrobat pa je bil 48. Klemen Kosi zaradi slabega počutja ni nastopil.

Mojstri hitrih disciplin so bili kar malo presenečeni, ker so po brutalni progi v Kitzbühelu v Garmischu naleteli na izjemno lepo, gladko progo. Aleksander Aamodt Kilde je bil najhitrejši, za dobre pol sekunde je ugnla Francoza Brica Rogerja. Tretji je bil Vincent Kriechmayr, ki je zaostal 73 stotink. Beat Feuz, ki v svetovnem pokalu vodi v smukaškem seštevku, je zaostal dve sekundi in je bil 21.

Številni vrhunski tekmovalci, tudi Kilde, so izpustili vrata pred skokom Prosti pad.
Sedmi smuk letošnje sezone svetovnega pokala bo v soboto ob 11.30, prenos bo na TV SLO 2. V nedeljo bo v Garmischu še veleslalom, smučarska karavana pa se nato seli na svetovno prvenstvo v Are.

Prvi trening:                         
  1. A.-A. KILDE         NOR   1:57,38
  2. B. ROGER            FRA     +0,56
  3. V. KRIECHMAYR       AVT      0,73
  4. A. THEAUX           FRA      0,74
  5. M. CASSE            AVT      0,91
  6. M. MARSAGLIA        ITA      0,91
  7. C. NEUMAYER         AVT      1,02
  8. C. INNERHOFER       ITA      1,21
  9. D. PARIS            ITA      1,22
 10. M. MAYER            AVT      1,45
 ...                                  
 29. M. ČATER            SLO      2,48
 48. M. HROBAT           SLO      4,29
 51. B. KLINE            SLO      4,74

Za Schörghoferja konec sezone
Avstrijec Philipp Schörghofer, specialist za veleslalom, bo moral zaradi poškodbe hrbta predčasno končati letošnjo sezono. Že dlje časa je imel težave z medvretenčno ploščico v ledvenem predelu hrbtenice, zdaj pa se je odločil za operacijo.