Za Evo Urevc je sezona že izgubljena. Foto: www.alesfevzer.com
Za Evo Urevc je sezona že izgubljena. Foto: www.alesfevzer.com

"Že po tradiciji smo priprave začeli z začetkom maja. Po sezoni smo imeli približno tri tedne prosto. Ne morem reči, da je to res čisto prosto, saj so tekmovalci v manjšem obsegu treninga izvajali aktivnosti, ki jih imajo radi. Od prvega maja do danes imamo za seboj že skoraj štiri pripravljalna obdobja, dolga po en teden," je dejal glavni trener Nejc Brodar, ki je z ekipo trenutno na pripravah v Ramsau.

Za zdaj zadeve potekajo brez posebnosti. Veseli me, da so tekmovalke in tekmovalci zdravi, izjema je le Eva Urevc. Med spomladanskim delom smo ugotovili, da gre pri njej za staro poškodbo. Sum na strgane križne vezi se je potrdil. Eva ostaja z nami nekje do sredine avgusta, potem pa odhaja na operacijo in zanjo je sezona zagotovo izgubljena.

Nejc Brodar

Urevčeva mora na operativni poseg
"Za zdaj zadeve potekajo brez posebnosti. Veseli me, da so tekmovalke in tekmovalci zdravi, izjema je le Eva Urevc. Med spomladanskim delom smo ugotovili, da gre pri njej za staro poškodbo. Sum na strgane križne vezi se je potrdil. Eva ostaja z nami nekje do sredine avgusta, potem pa odhaja na operacijo in zanjo je sezona zagotovo izgubljena," je v povezavi z Urevčevo dejal Brodar.

Po enakih tirnicah kot lani
Sestava ekipe se bistveno ni spremenila. Manca Slabanja in Luka Prosen sta zaključila karieri, Anita Klemenčič pa bo sezono nadaljevala kot članica ekipe B. Anamarija Lampič nadaljuje sodelovanje s Stefanom Saraccom, Vesna Fabjan pa z Markom Gracerjem. "Gremo po enakih tirnicah kot lani. Izkazalo se je, da je bila sezona uspešna, s povečanim obsegom treninga, s takim napredkom je to prava pot za dvig slovenskega teka," je dodal Brodar.

En teden priprav na Korčuli
Glavni trener reprezentance je letos malce spremembe vpeljal pri kraju prvih skupnih priprav: "Za spremembo smo odšli na morje. En teden smo preživeli na Korčuli, naredili smo zelo kakovostne priprave za začetek. Bili smo na kolesu, dolge treninge smo opravili na rolkah. Moram reči, da me je Korčula pozitivno presenetila s cestami in umirjenim prometom. Res smo imeli dobre in kakovostne pogoje za trening." Korčuli sta sledila dva tedna priprav na Pokljuki, trenutno pa je ekipa v Ramsau, kjer bo ostala do konca tega tedna. Prihodnji teden bodo opravili testiranja na fakulteti, s katerimi bodo preverili napredek v dosedanjem delu priprav.

Za vrhunec prejšnje sezone sta poskrbeli Katja Višnar in Anamarija Lampič, ki sta na svetovnem prvenstvu v Seefeldu osvojili srebrno kolajno. Foto: BoBo
Za vrhunec prejšnje sezone sta poskrbeli Katja Višnar in Anamarija Lampič, ki sta na svetovnem prvenstvu v Seefeldu osvojili srebrno kolajno. Foto: BoBo

Sledi pot na Norveško
"Konec julija ali v začetku avgusta gremo na Norveško na prva tekmovanja na rolkah. Ekipa je bila namreč povabljena na Blink festival, vabilu pa smo se odzvali z veseljem," je razložil Brodar in dodal: "Prvi vikend v septembru nas čaka državno prvenstvo, sicer pa poletje ni tekmovalno usmerjeno. Udeležili se bomo še nekaj tekem slovenskega pokala na rolkah, tako da bodo imeli tekmovalci nekje okrog deset tekem v poletju."

Strokovni del ekipe ostaja nespremenjen, v slovenskem taboru pa so veseli, da bo kariero nadaljevala Katja Višnar.