Kakšna je prihodnost medijskega prostora? Foto: BoBo
Kakšna je prihodnost medijskega prostora? Foto: BoBo

Z letošnjim letom je na MMC-ju zaživel podcast Številke, ki s številkami analizira različne dogodke, med temi so tudi mediji. V poletnih tednih vam tako na tem mestu prinašamo pregled vseh oddaj po tematskih sklopih, prejšnji teden smo se tako spomnili športnih tem, tokrat so na vrsti medijske vsebine. Vse pogovore aktivirate s klikom na posamezno sliko.

Vabljeni k:
-
Izpolnjevanju kratkega vprašalnika, s katerim boste ocenili prvo sezono Številk in s tem pomagali k boljšim izdelkom v drugi sezoni. Ta se vrača septembra.
Na podcast se naročite tukaj!

Boštjan Videmšek
Ob 20. obletnici pokola v Srebrenici so v sklopu nove rubrike MMCpodrobno sodelovale tudi Številke, ki so predstavile ozadje vojnega poročanja. Svojo zgodbo je pripovedoval novinar Dela Boštjan Videmšek. Med drugim je pripovedoval tudi o tem, da je danes zaradi finančnih razlogov na vojnih območjih manj novinarjev.

Anže Tomić
Razvoj moderne tehnologije in komunikacij je sprožil razvoj novih medijskih oblik. V zadnjem času mednje sodijo tudi podcasti. Eden prvih apostolov tega formata je Anže Tomić, ki soustvarja kar tri podcaste, vodi pa uspešno mrežo Apparatus, ki trenutno bdi nad šesterico različnih oddaj.

Domen Savič
Novinarji in zaposleni v medijih bi si morali apriori želeti ustvarjati kakovostne medijske vsebine. Da ni tako, je prepričan medijski aktivist Domen Savič, pobudnik akcije za boljše medije.