"Tyler bo vedno vodja Aerosmithov." Foto: Reuters
aerosmith
Turnejo so poimenovali Aero-vederci Baby. Foto: Reuters

Steven Tyler je junija pojasnil, da se člani skupine med seboj še vedno odlično razumejo, ampak da je počasi vseeno prišel čas za slovo. Tylerjeva menedžerka Rebecca Warfield je ob tem dodala: "To ne pomeni, da bo skupina razpadla, Tyler bo vedno vodja Aerosmithov, za vedno bodo ostali njegova prva ljubezen."

"Skupina Aerosmith se bo v Evropo vrnila z enim največjih in najboljših rockovskih spektaklov, ki ga ne boste želeli zamuditi. S tem se bo skupina predstavila na poslovilni turneji, ki so jo poimenovali Aero-vederci Baby," so zapisali v izjavi skupine.

Štirikratni dobitniki grammyjev bodo v treh mesecih obiskali 15 držav, nam najbližja koncerta pa bosta 26. maja v Münchnu in 23. junija v Firencah.

Bo to res njihova zadnja turneja?
"Aero-vederci Baby" se sicer promovira pod nazivom zadnja turneja, a člani skupine, ki se bo v zgodovino rockglasbe zapisala s hiti, kot sta Dude Looks Like a Lady in I Don't Want to Miss a Thing, pa so do tega vseeno malenkost zadržani. Tyler se je že v junijskem intervjuju pošalil, da bi poslovilna turneja "lahko trajala večno".

Joe Perry v tistem času o zadnji turneji naj ne bi bil obveščen. "Vedno, ko se Steven na intervju odpravi sam, na neki način zadržujem dih," je dejal za Rolling Stone. "Vse skupaj bi se lahko končalo praktično kadar koli, a vseeno si je težko predstavljati, da bi bil na vidiku zadnji koncert skupine."