Pevca so pri mreži Boomerang povabili k sodelovanju pri animirani seriji New Looney Tunes. Foto: Reuters

Namigovanja, da se frontman skupine Guns N’ Roses pripravlja na izdajo nove pesmi, so se izkazala za resnična, saj je pesem Rock the Rock izšla v teh dneh.

Televizijska mreža Boomerang, ki predvaja animirano serijo New Looney Tunes, je že konec decembra objavila del serije, v kateri se skupaj z animiranim Axlom odvrti del pesmi. Čeprav televizijska mreža celotne serije z naslovom Armageddon Outta Here, Part Two še ni predvajala, pa so v petek potrdili, da so z Axlom sklenili sodelovanje, na YouTubu pa so objavili videospot.

Zvok najnovejše pesmi sicer bolj kot na pesem Gunsov spominja na Axlov stranski projekt s skupino AC / DC.

Axl bo rešil Zemljo

Kot je znano, animirani pevec v seriji skupaj z drugimi liki Looney Tunes reši naš planet. Skupaj namreč zasnujejo skupino, ki ustvarja tako glasno glasbo, da ji uspe razstreliti bližajoči se asteroid.

Rock the Rock je prva Axlova pesem po letu 2008, ko je izdal album Chinese Democracy. Kot piše portal Rolling Stone, Axl pesmi ni napisal sam, ampak sta pesem zanj napisala Rob Janas in Joshua Funk, ki tudi sicer bedita nad priljubljeno animirano serijo.

Ponovno združeni Gunsi so bili zadnji dve leti na turneji, zdaj pa obljubljajo nov album. Foto: Reuters

Kot kaže, je pred Axlom znova delovno leto, decembra je z Gunsi zaključil turnejo, imenovano Not in This Lifetime, kitarist skupine Richard Fortus pa je namignil, da se bo znova združena skupina kmalu lotila snemanja novega albuma.