Beyonce je bila prva temnopolta glasbenica, ki je nastopila v najbolj prestižnem terminu znanega glasbenega festivala. Foto: Reuters
Beyonce je bila prva temnopolta glasbenica, ki je nastopila v najbolj prestižnem terminu znanega glasbenega festivala. Foto: Reuters

Zvezdnica je že skorajda znana po tem, da izidov albumov ne napoveduje vnaprej, temveč tik pred izidom ali pa še to ne. Tokrat je album napovedala zgolj nekaj ur pred uradno premiero dokumentarca z naslovom Homecoming.

Tako kot film se tudi plošča osredotoča na njen nastop na lanski Coachelli, na njej pa lahko najdemo kar 40 skladb, med drugim tudi posnetek neposrednega prenosa uspešnic Crazy In Love in Drunk In Love, manjka pa ne niti njena ponovna združitev z Destiny's Child. Oboževalci so se lahko razveselili tudi ene studijske skladbe, in sicer priredbo uspešnice Before I Let Go (Maze) iz leta 1981.

Njen lanski nastop na prestižnem festivalu so mnogi označili za izjemno odmeven že zaradi tega, ker je bila prva temnopolta ženska, ki je na oder stopila v najbolj elitnem terminu.
Novinar Varietyja je razložil, da so se tisti, ki so se lani dejansko udeležili festivala, spraševali, ali morda preveč promovirajo njen koncert in ali bodo poslušalci morda razočarani. "Zdaj, ko sem si koncert ponovno ogledal leto pozneje, imam občutek, da so morda storili celo premalo."

Spregovorila tudi o nosečniških težavah

Dokumentarni film pa ni osredotočen zgolj na glasbo, temveč je Beyonce v njem med drugim spregovorila tudi o težavah, s katerimi se je spoprijemala med nosečnostjo z dvojčkoma Sir in Rumi. "Moje telo je preneslo občutno več, kot sem si mislila, da lahko," je priznala glasbenica, ki je imela med svojo drugo nosečnostjo preeklampsijo, ki je lahko zelo nevarna.

Da je noseča, je izvedela proti koncu leta 2016 ‒ takrat, ko je bilo že vse dogovorjeno, da bo glavna izvajalka na Coachelli leta 2017, a je nastop morala prestaviti. "Potem pa sem izvedela celo to, da pričakujem dvojčka, kar je bilo še večje presenečenje."

Dodala je, da je enemu izmed dojenčkov v maternici večkrat za trenutek nehalo utripati srce, zato se je zdravniško osebje odločilo za urgentni carski rez, po porodu pa se glasbenica nikakor ni počutila, da se lahko z nastopi vrne tja, kjer je bila nekoč ‒ imela je občutek, da ne more pridobiti nazaj vse vzdržljivosti in moči. "Moje telo in um nista bila povezana. Želela sem si zgolj to, da bi čas preživljala z otroki," je dejala o pripravah na svoj prvi nastop po porodu, ki je bila ravno lanska Coachella. "Ljudje ne vidijo, kakšno odrekanje to zahteva."