Ob spremljavi Zdravniškega orkestra Camerata Medica so obiskovalce dvorane Golovec v Celju ter gledalce in poslušalce zabavali številni glasbeni izvajalci, plesalci in drugi umetniki. Foto: Slovenska Karitas
Ob spremljavi Zdravniškega orkestra Camerata Medica so obiskovalce dvorane Golovec v Celju ter gledalce in poslušalce zabavali številni glasbeni izvajalci, plesalci in drugi umetniki. Foto: Slovenska Karitas

Številni glasbeniki, plesalci in drugi umetniki so tudi letos s svojim prostovoljnim nastopom opominjali slovensko javnost, da je lepo deliti, in jo spodbujali, naj po svojih močeh pomagajo najrevnejšim družinam. V okviru dobrodelnega tedna je namreč Slovenska karitas skupaj z RTV Slovenija priredila tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote za družine v stiski, ki je bil tokrat že 29. zaporedni. Od 20. ure so ga prenašali na 1. programu Televizije Slovenija, na prvem programu Radia Slovenija, na MMC-ju in na radiu Ognjišče. Do zdaj so organizatorji za dobrodelne namene zbrali 152.240 evrov. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo sicer nadaljevala vse do konca leta.

Na dobrodelnem koncertu so ob spremljavi Zdravniškega orkestra Camerata Medica obiskovalce dvorane Golovec v Celju ter gledalce in poslušalce zabavali Pia Brodnik, Nadia Ternifi, Manca Hribar, Petra Stopar, Mojca Bitenc Križaj, Lea Bartha Pesek, Maja Krevs, Irena Vrčkovnik, Lea Likar, Monika Avsenik, Marjan Bunič, Ivan Hudnik, Gregor Ravnik, Gregor Avsenik, Kvatropirci, Oktet Žetev, Ansambel Saša Avsenik, Robert Smolnikar trio.

Kako pomagati?

Ves dan je odprta telefonska številka 01 472 00 11, kamor lahko darovalci pokličejo in darujejo želeni znesek, ali pa denar nakažejo neposredno na transakcijski račun.

Podatki za nakazila na TRR:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,
TRR : SI56 0214 0001 5556 761
Namen: Klic dobrote – pomoč družinam
Sklic: 00 3514
Koda namena: CHAR
BIC banke: LJBASI2X

Dogodek so povezovali Ida Baš, Danica Godec in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani pa je zbrane nagovarjala s. Romana Kocjančič. Poleg omenjenih so pri pripravi in izvedbi koncerta sodelovali tudi številni mladi prostovoljci (bilo jih je skoraj 130), samo med koncertom jih je telefone dvigovalo 83.

Kot so sporočili s Karitas, so lani v času koncerta za družine v stiski zbrali 171.043 evrov in jih, kot vsako leto, namenili za gmotno pomoč več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji. Ob tem so navedli tudi misel gospe, ki je prejela pomoč: "Plačali ste mi položnice za zdravstveno zavarovanje. Zdaj bom vsaj brez strahu šla k zdravniku. Še enkrat najlepša hvala, ker ste mi v težkih trenutkih pomagali."

"S svojim prispevkom boste družinam pomagali, da bodo lažje prenašale težave in dobile možnost za človeka vrednejše življenje," so ob tem še opomnili na Slovenski karitas.

Klic dobrote, prenos dobrodelnega koncerta iz Celja