Občinstvo se je popolnoma razživelo ob nekaterih starih uspešnicah in novejših, kot sta Oblak za dva in 42. Foto: MMC RTV SLO
Občinstvo se je popolnoma razživelo ob nekaterih starih uspešnicah in novejših, kot sta Oblak za dva in 42. Foto: MMC RTV SLO
Tabu
Na odru je prevladovalo pravo karnevalsko ozračje. Foto: MMC RTV SLO
Tabu
Po včerajšnjem 'velikem' koncertu bo sledila serija manjših po slovenskih klubih in dvoranah. Foto: MMC RTV SLO
Tina in Marjan po nastopu
Glasbeni utrip s koncerta

Soju luči ni bilo treba predolgo iskati zvezde večera, saj je ta že s svojo pojavo jasno naznanila, kdo bo vokalna alfasamica, ki bo krotila svoj trop na trenutke pobesnelih inštrumentalnih mojstrov. Čustvenost in umerjenost pri izvedbah balad, nenadzorovano divjanje s slogu samega Micka Jaggerja in značilni glasovni razpon pri udarnejših skladbah, je na uvodnem koncertu skupine Tabu naznanil njihovo novo pomlad - začetek koncertne turneje ob izidu albuma o smislu življenja, vesolja in sploh vsega, 42.

Tina fantom ukradla "šov"
Bučen aplavz je pospremil prve rife Macove kitare, ki so se mu kmalu pridružili Izi na basu, Primož na bobnih in Ali na klavirju. Ob spremljavi fantov, oblečena v slogu nordijsko-slovanske divjakinje z popackano belo oblekico, ki je spominjala na poročno, in superge, na katerih so izstopale tri črte, je Tina svoj pohod po smislu življenja in vsega nasploh začela s skladbo Namesto srca.

Scenografsko bogat program
A pevka ni ostala pri preprostem skakljanju in pohvalami na svoj račun, tipa: "Stoječe ovacije. To!" Scenografsko bogat program jo je tako prikoval na ležalnik ob pesmi Skrivnost, v družbi mažoretk razplesal pri Oblaku za dva in navsezadnje posedel na barski stolček ob Acovem sprehodu po črno-belih tipkah Metulja. "Želeli smo narediti nekaj več," je po nastopu za MMC pojasnila pevka.

Tinina mala modna revija
Vokalno brezhibno Tino je predvsem na račun ozvočenja občasno povozil zvok kitar, toda inštrumentalni vložki so bili hkrati tudi njeni "rešitelji", med vsemi njenimi izhodi za preoblačenje v domiselne in nadaljevanju koncerta primerne oprave. Prav minute brez Tine so drugi člani porabili za izkazovanje vseh njihovih znanj.

Vse male nore ideje prišle na plan
Vsi, ki so pred začetkom koncerta menili, da bo to le še en v nizu kratkih koncertov skupine Tabu, so se pošteno zmotili. Njihov repertoar na velikem otvoritvenem koncertu se ni ustavil pri dvanajstih skladbah iz najnovejšega albuma, saj je glasbenim sladokuscem postregel s sprehodom po nekaterih najodmevnejših 42 skladbah posnetih do danes. Tehnoritmi, ki jih je nadaljevala Macova kitara, so naznanili drugi del koncerta s Od tu naprej navdih, pesmi, ki jo je Tina posvetila nekdanji vokalistki skupine Nini.

Energijski odmerek za občinstvo
Brez dilem, ali bo glas zdržal, pa tudi brez značilnega za Nino raskavega petja, je Tina s svojim prispevkom miline in čustev korektno odpela nekatere največje uspešnice: Greh, Adrenalin, Lahko sem srce, ki so jo - tako kot v preteklosti Nino - metali z enega konca odra na drugega, od skokov do padcev in do počitka na trdnih tleh. Vse vrhuncr energije, ki bi lahko povzročili vsesplošno norijo, pa je umirjal prav Tinin glas pri skladbah, kot je Angel in v začetku koncerta balade z albuma 42.

(Ne)pričakovani gost - Marjan
Toda padce atmosfere ji je vedno uspelo dvigniti in pri tem ni bila sama. Pri V soju luči se jim je pridružil celo nekdanji kitarist Marjan in energija se je dvignila do te stopnje, da je počila struna. "Pri vseh koncertih Interceptorja nisem strgal nikoli te prve strune, danes pa sem jo," je po koncertu za MMC povedal Marjan.

Brez Nine ni šlo
Tudi Nina svojih nekdanjih članov ni pustila na cedilu. Z oglašanjem preko velikega platna nad odrom, je pozdravila zbrane in brez spremljave začela: "Včasih ko stojim ob oknu, gledam dol ljudi …" Dobra vila pa je dokončno obnorela tudi zbrane in ob Tini popolnoma razvnela koncert. "Hočete še?!" je vpila Tina in jim to tudi dala. Za vročico v nadaljevanju pa ni poskrbel le izredno topel ambient, ampak tudi razgaljene karnevalske plesalke, vrnitev mažoretk in naznanitev solopredstave čarodeja Vladimirja ob z ritmi sambe podkrepljeni Amelie.

Je bilo vse le iluzija?
Po Vladimirjevih minutah je sledil še sklepni del, ki ga je v s klovnskimi lasuljami najprej dodobra razživel ritem Divje. Po odhodu z odra in najglasnejšim aplavzom večera pa vrnitev z Oceanom. Zadnji ton je ostal prepuščen Tini in eni izmed zadnjih uspešnic na 42 skladbi Pesem in dotik. "Tako ko sem pogledala spodaj in videla nasmejane face … je bilo potem to to," je po koncertu za MMC sklenila Tina.

Nekaj utrinkov s koncerta smo vam pripravili v spodnji galeriji.

Tina in Marjan po nastopu
Glasbeni utrip s koncerta