Neishin koncert v Cankarjevem domu je bil le del serije nastopov, ki jih je naslovila 'Cvetni prah ljubezni'. Foto: MMC RTV SLO
Neishin koncert v Cankarjevem domu je bil le del serije nastopov, ki jih je naslovila 'Cvetni prah ljubezni'. Foto: MMC RTV SLO
Koncert Neishe
Prazna sedišča pevke na koncu niso motila. Foto: MMC RTV SLO
Neisha po koncertu za MMC
Kolaž Neishinih pesmi

"Zelo sem bila vesela, ker so sodelovali. Po navadi se ploskanje konča, ko jaz začnem igrati. Danes pa so sledili," je po nastopu za MMC občinstvo ocenila Neisha. Dvourno dokazovanje akademsko izobražene glasbenice, da ji v svetu črno-belih tipk na domačem odru preprosto ni para, je dvorano s samujočimi zadnjimi tremi vrstami parterja popeljalo skozi mešanico avtorskih skladb in priredb. "Smo se potrudili narediti tak šopek," je dejala Neisha.

V videoposnetku desno spodaj si oglejte še pogovor zvezde večera z MMC-jem takoj po koncertu.

Iz gledališkega v koncetno razpoloženje
Neisho je po začetnem razgrevanju klavirskih tipk pričakalo precej gledališko občinstvo. Ampak ta zadržanost ob zbranih pesmih Čarobni potep, 100-krat bolje mi je zdaj, Vrtiljak, You and me, ko so čakali, da se izpoje zadnja nota, preden bi nastopajočim poklonili aplavz, se je končala ob prehodu z avtorskih na tuje pesmi, oziroma kot jih je poimenovala pevka, "acoustic part". Njen repertoar je tako popestrila s priredbami: "Te pesmi so mi zelo blizu, in ko jih interpertiram, se lahko vanje vživim."

Akustični vložek prebudil občinstvo
Zbrani so tako dobili možnost, da so obujali spomine na svojo mladost ob pesmih Time After Time (Cindy Lauper), Message in a Bottle in King of Pain (The Police), Romeo and Juliet (Dire Straits) ter I'm on Fire (Bruce Springsteen). Venček priredb je večji del večera statično Neisho zvabil izza klavirja in jo spravil na noge, zbrane pa v sedeče poskakovanje in miganje z glavo.

Poglejte si še kolaž Neishinih pesmi.

Vložki spremljevalne skupine pestrili program
Sprehod skozi številne zvrsti od popa, soula, pop rocka do melodično izpovedne lirike je dopolnjevala inštrumentalna igra pihal, trobil, kitar in navsezadnje spremljevalnih vokalov. Tako je bil na primer Čarobni potep prepuščen kitarskim vložkom, You and Me saksofonu, Springsteenov I'm on Fire pa poigravanju glasovnih razponov Matea Brodarja (spremljevalni vokal) in Neishe.

Za konec vrnitev na oder
Pop- in soulseansa se je nadaljevala s ponovnim prehodom na avtorske uspešnice, kot sta Ogenj pod nogami in Nor je ta svet, ter se dokončno razvnela ob njenih komercialno najbolj odmevnih uspešnicah Malo tu, malo tam, Le kaj se skriva ... in Planet za zadet. Njeno glasbeno potovanje se je (potem ko jo je občinstvo še enkrat zvabilo na oder), končalo s priredbo srbske pevke Bisere Veletanlić - Milo moje.

Nekaj utrinkov s koncerta si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Neisha po koncertu za MMC
Kolaž Neishinih pesmi