Cetinski je na odru poleg skupine Perpetuum Jazzile gostil še mladega hrvaškega izvajalca Marka Markuja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Cetinski je na odru poleg skupine Perpetuum Jazzile gostil še mladega hrvaškega izvajalca Marka Markuja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Sodelovanje hrvaškega glasbenika in Perpetuum Jazzile sega v leto 2011, ko je vokalna skupina priredila njegovo uspešnico Umirem 100 puta dnevno. Od takrat je skladba del železnega repertoarja na njihovih nastopih, toda nikoli prej ni bilo priložnosti, da bi jo zapeli skupaj.

To so storili sinoči, ko so se mu pridružili na odru Poletnega avditorija Gospodarskega razstavišča. In ob pomoči razpetega občinstva je skladba dobila čisto novo nadgradnjo. Prav nastop na razstavišču pa je bil tudi manjša generalka vokalne skupine pred njihovim velikim koncertom, ki ga pripravljajo 9. novembra v Stožicah.

Sicer pa je Cetinski za slovensko občinstvo pripravil mešanico svojih starih uspešnic in skladb z novega albuma. Tako niso manjkale skladbe, kot so Budi uz mene, Kad žena zavoli, Lagala nas mala, Totalno sam lud, Čovjek od leda, Blago onom, ko te ima ... Svoje vokalne zmogljivosti je izkazoval s skladbo, ki jo v izvirniku poje Lucio Dalla - Caruso, medtem ko je največ ovacij požel prav za skladbo Umiram sto puta dnevno.

Več utrinkov s koncerta si lahko ogledate spodaj.