Prva slovenska glasbenica, ki bo napolnila (oz. se bo vsaj trudila, da bi napolnila) Stožice, bo Helena Blagne. Njen koncert je napovedan za 29. marec. Foto: Stane Sršen/RTV Slovenija
Prva slovenska glasbenica, ki bo napolnila (oz. se bo vsaj trudila, da bi napolnila) Stožice, bo Helena Blagne. Njen koncert je napovedan za 29. marec. Foto: Stane Sršen/RTV Slovenija

Helena Blagne bo kot prva slovenska glasbenica v Stožicah nastopila 29. marca, skupaj z Dunajskimi dečki. Ti, kot sporočajo organizatorji, "nastopajo samo v največjih in najprestižnejših glasbenih institucijah in z najbolj zvenečimi imeni v svetu glasbe - od Placida Dominga do Joseja Carerrasa". Dogodek bodo spremljali še simfoniki v družbi šestih vrhunskih tenorjev.

"Upam si trditi, da bo to eden večjih dogodkov sploh v zadnjih letih, kar se tiče slovenskih produkcij," je decembra povedala v pogovoru za naš portal. Obenem pa je pojasnila, da je bil boj za "dečke" precej hud: "Dve leti sem se borila. In prileteli bodo, mislim, iz Tokia v Ljubljano."

10. junija Sting, 18. Siddharta
18. junija, osem dni po koncertu angleškega glasbenika Stinga, ki k nam prihaja v okviru turneje Symphonicity, s katero predstavlja svoje največje uspešnice, preoblečene v simfonične aranžmaje, pa bodo svojo obljubo izpred osmih let izpolnili člani zasedbe Siddharta - kot je znano, je skupina leta 2003 na Plečnikovem stadionu, še preden je bilo jasno, ali bo Ljubljana sploh dobila nov stadion, 30.000-glavi množici zatrdila: "Se vidimo na novem stadionu!"

Tik pred odhodom v ZDA, 15. 3. ob 13.00, bo gost MMC-jeve spletne klepetalnice Tomaž iz skupine Siddharta.

Oboževalci Helene Blagne bodo morali za vstopnico odšteti od 32 (tribuna zgoraj) do 52 evrov (tribuna spodaj in parter 1), medtem ko je vstopnina za koncert Siddharte za odtenek cenejša - od 29 (sedeži) do 49 evrov (parter - fan pit). Pri tem je zanimivo, da se cene vstopnic za koncert Stinga, zvezdnika svetovnega kova, vrtijo med 48,50 evra (rdeči ring) in 101,50 evra (loža).

3. junija Chemical Brothers, 23. pa Rihanna?
Junij bo tudi sicer koncertno zelo pester mesec - 3. junija v Stožice prihajata tudi Ed Simons in Tom Rowland oz. Chemical Brothers. Vstopnice je mogoče dobiti za od 50 evrov naprej. Poleg naštetih pa se med izvajalci, ki bodo letos nastopili v stoženski dvorani, omenja tudi Rihanna - ta naj bi Stožice zasedla 23. junija.

Koncert barbadoške pevke na ta dan sicer ni ravno verjeten, saj v okviru turneje Loud dan pred tem, 22. junija, nastopa v Edmontonu, dan pozneje, 24. junija pa v Vancouvru, kar pomeni, da bo v času predvidenega stoženskega koncerta v daljni Kanadi.