Indekš bodo odprli estonski folk rockerji Ewert & The Two Dragons. Foto: Kino Šiška
Indekš bodo odprli estonski folk rockerji Ewert & The Two Dragons. Foto: Kino Šiška
Nov program Kina Šiške bo še obogatil koncertno ponudbo. Foto: Kino Šiška

Kino Šiška je namreč začel svoj novi program, imenovan Indekš. Program bodo sestavljale ekskluzivne lekcije cenjenih mednarodnih bendov omenjene specializacije, potekal pa bo ob nerednih terminih v Šiškini Komuni.

Prva lekcija in tudi že prvi izpit bo po odpovedi Micachu & The Shapes (napovedanimi za 2. december) v petek, ko nam bo lekcijo dala prodorna indie-folkskupina iz Estonije: Ewert & The Two Dragons.

Estonci osvajajo Evropo
Leta 2009 v Talinu nastala skupina je čez noč osvajila Evropo in je dobitnik European Border Breaker’s Award 2013 skupaj z izvajalci, kot so Niki & The Dove, Emeli Sande’, Of Monsters And Men in drugimi. S svojimi zadnjimi uspehi so si zagotovili festivalske nastope po vsej Evropi. Verjetno zadnja priložnost, da jih vidite na tako intimnem prizorišču, vabijo organizatorji.

Z vpisom v program Indekš bodo slušatelji dobili poseben popust za lekcije Indekš. Poleg popustov bodo vpisani slušatelji imeli
privilegij ažurnih informacij o dopolnitvah programa, možnost ocenjevanja lekcij in druge ugodnosti.

Ob vpisu bo vsak slušatelj prejel "indekš", s katerim bo potrjeval prisotnost na lekcijah in zbiral podpise gostujočih nosilcev predmeta. Za vsakih pet zbranih podpisov oziroma žigov bodo slušatelji deležni dodatnih bonusov in nagrad.