Na tokratni turneji je odpovedala že osem nastopov. Foto: EPA
Na tokratni turneji je odpovedala že osem nastopov. Foto: EPA

"Z obžalovanjem sporočamo, da Madonna danes ne more nastopiti," se je glasilo kratko sporočilo, ki so ga organizatorji lastnikom vstopnic poslali ob 19.45, zgolj 45 minut pred predvidenim začetkom koncerta.

Pozneje se je Madonna svojim oboževalcem oglasila tudi prek družbenih omrežij - na Instagramu je objavila videoposnetek z enega od prejšnjih lizbonskih koncertov (skupaj bi jih moralo biti sedem), na katerem nazdravlja s portugalskim glasbenikom Dinom d'Santiagom. Ob tem pa se Portugalcem opravičila za nenadno odpoved nastopa, dodala, da "mora poslušati svoje telo in počivati" in priznala, da ji je "tisti beli portovec pomagal zdržati do konca nastopa".

V Lizboni bi morala 61-letna ameriška glasbena ikona nastopiti še danes, jutri in v četrtek, a za zdaj še ni jasno, ali koncerti dejansko bodo. Med 27. januarjem in 16. februarjem ima nato napovedanih kar 15 koncertnih večerov v Londonu, evropski del turneje pa naj bi sklenila s 14 koncerti v Parizu.

Poročali smo že, da je odpovedala kar tri koncertne večere v Bostonu (ZDA), nato pa še enega v Miamiju, kot razlog pa navedla "neznosne bolečine". Skupno je v okviru turneje Madame X, s katero promovira svoj najnovejši album z istoimenskim naslovom, odpovedala že osem nastopov.

Čeprav tako njeni predstavniki kot sama uradno ne želi razkriti, kakšne zdravstvene težave ima, je na nastopu v San Franciscu občinstvu zaupala, da jo "muči koleno", težave pa ima tudi "s strganimi vezmi". Na družbenih omrežjih pa je nedavno objavila tudi posnetek z ene od vaj, na katerem nosi kolensko opornico, poleg pa napol v šali pripisala: "Kako se poškodovana Madame X ogreva za nastop? Zelo previdno."

Skeptiki ob tem sicer opozarjajo, da je morda v ozadju še kaj drugega: Madonna se je namreč na tokratni turneji odločila za več nastopov v istih mestih (in na manjših prizoriščih), kar pa morda ni doseglo ciljev, saj je bilo kar nekaj njenih koncertov slabo obiskanih ...