Chris Cornell je umrl maja 2017. Foto: Reuters
Chris Cornell je umrl maja 2017. Foto: Reuters

"Pred skoraj dvema letoma smo izgubili Chrisa Cornella. Bil je člane zasedb Soundgarden in Audioslave, poleg tega pa je bil tudi glas naše generacije. Pesem Black Hole Sun, ki jo je napisal on, je brez dvoma najbolj prepoznavna in najbolj priljubljena pesem skupine Soundgarden, hkrati pa tudi ena največjih skladb devetdesetih let prejšnjega stoletja," je ob ustanovitvi peticije zapisala oboževalka Giuliana Jarrin.

Sorodna novica Veliki preboj: prva fotografija črne luknje

Dodala je, da zaradi vsega vpliva, ki ga je Cornell imel tako na življenja mnogih kot tudi na samo glasbo, prosi NASO in vse druge, ki so bili tako ali drugače vključeni v to odkritje, da črno luknjo poimenujejo po njem.

"To bi bil obličen način za počastitev njegovega dela in prispevka glasbeni industriji," je poudarila. Peticija ima zdaj nekaj več kot 25 tisoč podpisov, podprla pa jo je tudi glasbenikova žena, ki je zapisala, da bi bil Chris zagotovo izjemno počaščen.

Novica o glasbenikovi smrti je industrijo pretresla maja 2017, po avtopsiji pa je mrliški oglednik potrdil, da je bil vzrok njegove smrti samomor.

Cornellovi oboževalci pa niso edini, ki si želijo svoj delež pri velikem odkritju, temveč tudi oboževalci skupine Muse, ki je leta 2006 izdala album z naslovom Black Holes and Revelations, katerega nosilni singel je bila ravno skladba Supermassive Black Hole (ogromna črna luknja).