Vokalna skupina je ob albumu, ki je naslednik posnetka koncerta v Stožicah izpred treh let, izdala tudi dve avtorski skladbi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vokalna skupina je ob albumu, ki je naslednik posnetka koncerta v Stožicah izpred treh let, izdala tudi dve avtorski skladbi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Album vsebinsko navdihuje skladba Both Sides Now legendarne kanadske glasbenice Joni Mitchell, ki govori o odraščanju in dozorevanju posameznika. Foto: BoBo

"Predstavljamo svoj največji studijski projekt, in sicer album Both Sides, ki ga sestavljata dva albuma," je poudaril menedžer skupine Boštjan Usenik. Na obeh albumih se je znašlo dvanajst skladb. "Vsebinsko gledano je posvečen skladbi Both Sides Now genialne glasbenice kanadskega rodu Joni Mitchell. Zasnova dvojnega albuma sledi besedilu njene skladbe," je še dodal Usenik. Album PJ posvečajo Joni Mitchell in njenemu delu.

Nov studijski izdelek govori o popotovanju človeka skozi življenje. Albuma so poimenovali A Side in B Side. "A Side je posvečen bolj mladostnemu pogledu na življenje - večji brezskrbnosti, razigranosti, iskanju lepot tudi v naivnosti. B Side pa je posvečen prav tako lepoti življenja, ko nas je življenje čez leta obrusilo in smo doživeli že malo večjo zrelost," je pojasnil Usenik.

Na albumih tudi dve avtorski skladbi
Na obeh albumih se pojavita dve avtorski skladbi. Vokalna skupina je ob albumu, ki je naslednik posnetka koncerta v Stožicah izpred treh let, izdala tudi dve avtorski skladbi. Prva slovenska avtorska pesem ima naslov Ona bo moja. Pod njo se podpisuje Marko Gregorič, znan po svojem delu v skupini Pliš in po pisanju skladb za izvajalce, kot je Katarina Mala.

Drugo skladbo pa so oboževalci skupine lahko slišali že v preteklem koncertnem ciklu, saj gre za skladbo Vocal Extasy, katere avtor glasbe je Sašo Vrabič. "V življenju dobim veliko navdihov in ena izmed njih je tudi PJ. Veliko let smo uporabljali slogan vokalna ekstaza in to je bil povod, da se v besedilu, ki je v angleščini, pojavi radost, ki je ves čas prisotna," je pojasnil Vrabič.

PJ pa v novem poglavju svoje skupne zgodbe predstavljajo projekt, za katerega pravijo, da bo večji od vseh preteklih - več kot navadni koncert in več kot muzikal.