Glasbenik je umrl na svojem posestvu v Minnesoti aprila leta 2016. Obdukcija je ugotovila, da je bil vzrok smrti predoziranje s tabletami za lajšanje bolečin. Foto: EPA

Ameriški glasbenik je marca 2016 oznanil, da piše svoje spomine. A še preden mu je uspelo knjigo dokončati, je umrl. Izdajo knjige z naslovom The Beautiful Ones je po smrti glasbenika prevzel založnik Penguin Random House. "V čast nam je, da bomo 29. oktobra objavili Princeeve nedokončane spomine," je ob napovedi knjige zapisal založnik.

Glasbeniku pred smrtjo spominov ni uspelo dokončati, nedokončan je ostal del, posvečen njegovemu otroštvu. Kljub temu pa založnik poudarja, da knjiga deluje kot zaključena celota, dodatno so jo opremili tudi z do zdaj še neobjavljenimi fotografijami. Za uvodnik in podpise pod slikami je poskrbel Dan Piepenbring, ki je glasbeniku pred smrtjo pomagal pri pisanju spominov.

Knjiga bo izšla dobro leto po izdaji posthumnega albuma Piano & A Microphone 1983, na katerega so uvrstili devet še neobjavljenih pesmi, tudi zgodnjo različico legendarne uspešnice Purple Rain. Album je izšel 7. junija lani, torej na dan, ko bi glasbenik dopolnil 60 let.