Severina ohranja sloves najbolj priljubljene pevke v nekdanji Jugoslaviji. Foto: BoBo
Severina ohranja sloves najbolj priljubljene pevke v nekdanji Jugoslaviji. Foto: BoBo

Turistična skupnost Dubrovnika je novoletni koncert sveže poročene Severine, ki se po novem piše Kojić, zagotovila avgusta letos. Cena njenega novoletnega nastopa je 50.000 evrov - tako kot zadnjih nekaj let. Severina bo predtem 31. decembra opoldne nastopila tudi na novoletni prireditvi za otroke v Dubrovniku.

Severina je lani pela v Poreču za 50.000 evrov, letos pa bo 30.000 evrov za silvestrski nastop v tem istrskem letovišču dobila priljubljena Splitčanka Jelena Rozga. Podoben znesek bo za novoletno zabavo na osrednjem zagrebškem trgu dobila Nina Badrić.

V Splitu so za silvestrsko rajanje namenili približno 60.000 evrov, med drugimi bodo nastopili TBF, Psihomodo pop in Sara Renar. Rokovsko vzdušje bo tudi na Reki, kjer naj bi po 15.000 evrov dobili Hladno pivo in Neno Belan.

Po 20.000 evrov bodo menda plačali veteranom hrvaške rokovske scene, skupini Prljavo kazalište za nastop v Šibeniku in Parnemu valjku za koncert v Rovinju. V Makarski bo za približno 10.000 evrov nastopila skupina Magazin.

Tony Cetinski bo v hotelu Splendid v Bečićih v Črni gori zaslužil 60.000 evrov, kar pomeni, da bo najbolje plačani hrvaški izvajalec v silvestrski noči, ko gre za objavljene podatke. Cetinski bo sicer za omenjeni denar v Splendidu pel tudi 1. januarja. Zadnji dan letošnjega leta bo v regiji največ zaslužil priljubljeni sarajevski pevec Zdravko Čolić, ki bo nastopil v Budvi za 80.000 evrov.