"Z žalostjo sporočamo, da je Andrew Weatherall, priznani DJ in glasbenik, umrl v zgodnjih jutranjih urah," so sporočili iz njegovega menedžmenta. Dodali so, da je vzrok za smrt pljučna embolija, zaradi katere se je sicer zdravil v eni izmed londonskih bolnišnic, a je strdek prej prišel do srca.

Weatherall je popeljal acid house v mainstream, piše britanski Guardian, sodeloval pa je s številnimi skupinami, med drugim je bil producent angleške pevke Beth Orton, škotovske rockovske skupine Primal Scream in škotovske elektronske glasbene skupine One Dove ...

Pogosto je remiksal Björk, Siouxsie Sioux, The Future Sound of London, New Order, Manic Street Preachers, My Bloody Valentine, Chemical Brothers ... Ed Simons iz Chemical Brothers je na Twitterju izrazil žalost, napisal je, da je bil Andrew resničen navdih in junak ter neverjeten didžej.

Škotski pisatelj Irvine Welsh, ki je znan po kontroverznem romanu Trainspotting, je zapisal, da je umrl genij. Nekdanji kitarist skupine Oasis in zdajšnji kitarist skupine Ride Andy Bell pa je Weatheralla opisal kot absolutnega titana glasbe.

Svojo kariero je začel kot pevec v postpunkovskih skupinah, v didžejske vode pa se je potisnil v poznih 80. letih prejšnjega stoletja, postal je eden ključnih didževejev acid housa, hitro je postal ključna figura v britanski glasbeni umetnosti.

Kot didžej in producent je delal vse do smrti.