Na turneji Spice World sodelujejo štiri od petih članic glasbene zasedbe. Foto: Reuters
Na turneji Spice World sodelujejo štiri od petih članic glasbene zasedbe. Foto: Reuters

Skupina Spice Girls, ki je vrhunec svoje slave doživela v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, je na oder stopila prvič po sedmih letih. V Dublinu so pred 70 tisoč oboževalci nastopile Emma "Baby Spice" Bunton, Geri "Ginger Spice" Halliwell Horner, Melanie "Sporty Spice" Chisholm in Melanie "Scary Spice" Brown, ki so zapele svoje največje uspešnice. Peta članica zasedbe, Victoria Beckham, na turneji ne bo navzoča zaradi drugih obveznosti.

Kljub udarnemu repertoarju, ki ga sestavljajo uspešnice, kot so Spice Up Your Life, Viva Forever in Wannabe, pa so se po družabnih omrežjih hitro razširili negativni odzivi obiskovalcev koncerta. "Nekaj je narobe, ko množica na koncertu Spice Girls sedi, ker se nikomur ne sanja, katera pesem je na vrsti, saj je ozvočenje resnično tako slabo," je zapisal uporabnik na Twitterju.

Več uporabnikov je zapisalo, da še nikoli niso bili priča tako slabemu ozvočenju, obiskovalke in obiskovalci pa naj bi množično zapuščali prizorišče še pred koncem nastopa. Članica glasbene skupine Melanie Brown je v videoposnetku na družbenem omrežju Instagram svojim oboževalcem po nastopu dejala, da upa, da bo naslednjič ozvočenje "veliko veliko boljše".

Kljub težavam pa koncert ni bil slab po mnenju vseh. Na družbenih omrežjih je bilo mogoče prebrati tudi številne pozitivne odzive oboževalcev, ki so na dogodku izredno uživali.

Spice Girls do 15. junija v sklopu turneje čaka še koncertnih dvanajst nastopov, med drugim bodo trikrat nastopile tudi na londonskem Wembleyju.