Na Dori je slavil trio Feminnem. Foto: Index.hr
Na Dori je slavil trio Feminnem. Foto: Index.hr

V soboto so namreč tudi naši sosedi na glasbenem izboru Dora v Opatiji zbrali svojega predstavnika, ki jih bo zastopal v drugem polfinalnem večeru (takrat bo med drugimi nastopila tudi Slovenija) 27. maja na Norveškem.

Trio Feminnem sestavljajo Nika Antolos, Pamela Ramljak in Neda Parmać, gledalce in strokovno žirijo pa so prepričale z balado Lako je sve. Feminnemke so sicer že leta 2005 na Evroviziji zastopale Bosno in Hercegovino, lani pa so bile na Dori tretje.

Tako dekleta letos pred nastopom niso skrivale svoje želje po zmagi, vendar jih je zmaga vendarle nekoliko presenetila. "Evrovizijo želimo pripeljati na Hrvaško, da končno napolnimo tudi tukajšnjo Areno," so v smehu povedale zmagovalke po razglasitvi in še dolgo v noč proslavljale z avtorjem Branimirjem Mihaljevićem.

Favoritka Franka na 8. mestu
Zmagovalkam pa je čestitala tudi siceršnja favoritka, 18-letna Franka Batelić. "Nisem razočarana, dekletom pa privoščim vse najboljše," je dejala Franka, ki je končala šele na 8. mestu.

Tudi pri sosedih so imeli predizbor, iz katerega se je na podlagi ocen strokovne žirije in števila glasov gledalcev osem najboljših uvrstilo v finale, kjer se jim je pridružilo osem izvajalcev, ki so že imeli zagotovoljen nastop v finalnem večeru.