Festival Glastonbury je prvič potekal leta 1970. Foto: EPA
Festival Glastonbury je prvič potekal leta 1970. Foto: EPA

Festival naj bi od 24. do 28. junija potekal na svoji običajni lokaciji na kmetiji Worthy v Somersetu blizu Glastonburyja v južni Angliji.

"Žal moramo sporočiti, da moramo odpovedati Glastonbury 2020," so organizatorji sporočili preko Twitterja. Dodali so, da bo mogoče vstopnice prenesti v leto 2021, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Organizatorja festivala Emily Eavis in njen oče Michael Eavis sta pojasnila, da sta se za odpoved letošnjega festivala odločila po tem, ko je britanska vlada v tem tednu priporočila omejitev medsebojnih stikov. "To je zdaj naša edina možnost," sta zapisala v izjavi ter izrazila upanje, da se bodo zadeve umirile do junija, ko naj bi sicer potekal festival. "A tudi če se bodo, naslednje tri mesece na kmetiji ne more delovati več tisoč članov ekipe, ki bi postavila vso potrebno infrastrukturo, ki bi lahko sprejela več kot 200.000 ljudi," sta dodala.

Še pred tednom dni so sicer organizatorji kljub tedaj že množičnim odpovedim kulturnih in glasbenih dogodkov zaradi širjenja novega koronavirusa naznanili, da na letošnji jubilejni 50. izdaji pričakujejo več kot 90 nastopajočih.

Med glavnimi nastopajočimi naj bi bili Paul McCartney, Taylor Swift, Diana Ross in Kendrick Lamar. Na festivalskih odrih bi se jim med drugim pridružili Pet Shop Boys, Dua Lipa, Noel Gallagher, Camila Cabello, Manic Street Preachers, Thom Yorke, Primal Scream in še mnogi drugi. Vstopnice za jubilejno izdajo so dali naprodaj oktobra, po pisanju AFP-ja jih je vseh 135.000 pošlo v 34 minutah.