Kako se bo igralka odrezala v prihajajočem videoposnetku? Foto: Reuters
Kako se bo igralka odrezala v prihajajočem videoposnetku? Foto: Reuters
Murphy je sodeloval z Michaelom Jacksonom. Foto: Reuters

Amanda Tabak, režiserka McCartneyjevega videospota, priznava, da filmski igralec naredi videospot (pa naj bo skladba še tako dobra) veliko bolj vabljiv in zanimiv. "Prav tako pa je jasno, da nastop igralca posnetek približa večjemu številu poslušalcev," je pojasnila za BBC.

A to še ne pomeni, da bo skladba z videom doživela preboj samo zaradi igralca. Vsekakor mora biti zasnova spota dodobra premišljena, saj gledalci in poslušalci postajajo vedno bolj zahtevni. "Ker je spot danes nekaj vsakdanjega, gledalci od njega pričakujejo več. Prav tako je pomembno, da se posnetek ljudi dotakne," pravi.

"Ljudje predvidevajo, da se igralec in glasbenik srečata na cesti, si sežeta v roko in se na hitro dogovorita, da bosta skupaj posnela videospot. A to ne gre kar tako," še dodaja in pojasnjuje, da je najpomembneje, da se igralec zna poistovetiti z režiserjevimi vizijami in zamislimi.

V videospotih se je doslej pojavila že kopica igralcev. Eden od najbolj markantnih videospotov je video skladbe Elastic Heart v izvedbi glasbenice Sie, v katerem je nastopil Shia LaBeouf. Čeprav prizorišče in kostumi niso nič kaj zapomnljivi, je javnost navdušila predvsem LaBeoufova čustvena predstava. Sia je po tem, ko je spot ogledal luč sveta, na družbenem omrežju Twitter celo zapisala, da je LeBeouf edini, ki je bil sposoben odigrati to vlogo.

V videu skladbe Remember The Time, izvajalca Michaela Jacksona, smo si zapolnili Eddia Murphyja, ki se je predstavil v vlogi faraona, ki skuša zabavati zdolgočaseno kraljico. Spot traja celih 9 minut, s tem pa se je v zgodovino zapisal kot ena najdaljših produkcij te vrste.

Med novejšimi produkcijami izstopa Zendaya v skladbi Versace On The Floor Bruna Marsa, pa Rupert Grint v Lego House Eda Sheerana.

Roberta Downeyja si je za svoj videospot (skladbe I Want Love) izbral sir Elton John - potem ko je leta 2001 Downey zapustil ustanovo za zdravljenje odvisnosti, je bil nastop v spotu njegova prva služba.

Tukaj je še Idris Elba v videu skladbe Lover of the Light zasedbe Mumford & Sons, ki je pri ustvarjanju sodeloval tudi pri režiji. Idris se predstavi v vlogi slepega moškega, ki nas popelje skozi svojo jutranjo rutino.