Foto: AP
Foto: AP

Poleg skupine Kara je imela tudi samostojno kariero, hkrati pa je nastopala tudi na televiziji.

Ravno pred kratkim je opravila več nastopov, s katerimi je oznanila svojo vrnitev na glasbene odre, potem ko je bila maja letos hospitalizirana zaradi domnevnega poskusa samomora.

Po incidentu se je opravičila, ker je oboževalcem povzročila "skrbi in razburjenje". Mediji so takrat poročali, da jo je nezavestno našel njen menedžer.

Glasbenica je večkrat javno spregovorila o spletnem nadlegovanju, po hospitalizaciji pa je na družbenih omrežjih priznala, da se težko spopada z depresijo, in sledilce prosila za pozitivne komentarje in sprejemanje.

Policisti so po poročanju BBC-ja sporočili, da vzrok smrti še vedno preiskujejo. Goo so na njenem domu našli mrtvo okoli šestih popoldne po krajevnem času.

Uspešna samostojna kariera

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Njena nekdanja zasedba Kara je bila ena prvih k-pop skupin, ki je doživela mednarodno slavo. Goo pa je leta 2015 izdala prvi samostojni kratkometražni album, ki se mu je najvišje uspelo uvrstiti na četrto mesto korejskih glasbenih lestvic.

Na začetku letošnjega leta je podpisala pogodbo z japonsko agencijo in na začetku novembra izdala novo skladbo z naslovom Midnight Queen.

Njena kariera je bila v zadnjem času precej zasenčena zaradi dogodkov iz zasebnega življenja – septembra 2018 je denimo vložila tožbo proti nekdanjemu partnerju, ki je grozil, da ji bo z razkritjem kočljivega videoposnetka uničil kariero.

Druga smrt v enem mesecu

Novica o njeni smrti je prišla v javnost zgolj mesec dni po tem, ko so v podobnih okoliščinah mrtvo našli nekdanjo zvezdnico k-popa Sulli.

Zvezdnici sta bili zelo dobri prijateljici, Goo je po smrti kolegice dejala celo, da sta bili kot sestri.