Voditelj oddaje Anderson Cooper 360° je na Instagramu objavil fotografijo sina Wyatta Morgana Coopra. Kot je razkril v čustvenem zapisu, je sina poimenoval po očetu, ki je umrl, ko je imel priljubljeni voditelj 10 let.

"Upam, da bom kot oče tako dober, kot je bil on. Moj sin je prisrčen, zdrav in ne bi mogel biti bolj srečen. Kot gej si nisem nikoli mislil, da bom postal oče," je zapisal novopečeni očka, ki se je zahvalil vsem, ki so mu to omogočili.

Srednje ime pa je izbral na podlagi družinskega drevesa matere Glorie Vanderbilt. Slavna modna oblikovalka, igralka in umetnica je umrla lani.

Posebne zahvale v zapisu na Instagramu je bila deležna nadomestna mati: "Najbolj sem hvaležen njej, saj je nosila Wyatta in ljubeče skrbela zanj vse do njegovega rojstva. To je izjemen blagoslov – to, kar ona in vse druge nadomestne matere omogočajo družinam, ki ne morejo imeti otrok." Dodal je, da ima nadomestna mati, ki je nosila njegovega prvorojenca, družino in otroke, ki jo tudi podpirajo pri njenem početju.

Kot poroča CNN, je novica veliko presenečenje, saj Cooper ni nikoli govoril o tem in niti ni izrazil želje po potomcih.

Cooper, o katerem se je dolgo ugibalo, ali je homoseksualec, je leta 2012 potrdil, da je gej: "Biti gej je nedvomno eden največjih blagoslovov v mojem življenju, saj mi je homoseksualnost odprla misli in srce na način, ki si ga sicer nikoli ne bi mogel predstavljati."