Glasbo bo zdaj ustvarjala brez kakršnega koli roka. Foto: EPA
Glasbo bo zdaj ustvarjala brez kakršnega koli roka. Foto: EPA

Čeprav so vsi pričakovali, da se bo 25-letna pevka udeležila letošnje podelitve emmyjev, pa je z zaročencem Petom Davidsonom ostala doma v New Yorku. "Ne glede na vsa poročanja se Ariana ne bo udeležila nocojšnje podelitve," je njena ekipa pojasnila za ameriški tabloid People. "Tudi Pete se je odločil, da bo odpovedal svojo udeležbo in raje ostal z njo."

Podelitev nagrad je bila sicer deset dni po tem, ko je njen nekdanji partner Mac Miller v 27. letu starosti umrl zaradi predoziranja. Poleg tega pa se še vedno spopada s posttravmatsko stresno motnjo, ko je po njenem lanskem koncertu v Manchestru v terorističnem napadu umrlo 22 ljudi, več kot 500 pa je bilo ranjenih.

"Glede na vse, kar se je zgodilo v zadnjih letih, se je Ariana odločila, da si bo vzela nekaj nujno potrebnega časa za to, da se njene rane zacelijo," so še dodali. "Ta čas bo preživela blizu doma, obkrožena z najbližjimi, novo glasbo pa bo ustvarjala brez kakršnih koli rokov. Svojim oboževalcem se zahvaljuje za razumevanje."

Dan po smrti nekdanjega partnerja je Grandejeva na družbenih omrežjih objavila njegovo črno-belo fotografijo brez pripisa, potem pa je nekaj dni pozneje na Instagramu objavila še eno fotografijo, ob kateri je zapisala: "Všeč si mi bil od dneva, ko sem te spoznala, stara zgolj 19 let, in mi tudi vedno boš. Ne morem verjeti, da te ni več tukaj, ne morem se sprijazniti s tem. O tem sva se velikokrat pogovarjala. Tako jezna sem in ne vem, kaj naj naredim. Tako dolgo si bil moj najboljši prijatelj. Žal mi je, da ti nisem mogla odvzeti bolečine, čeprav sem si tega resnično želela." Zapis je zaključila z besedami, da upa, da zdaj ne trpi več. "Spočij si."

Njen odziv je sledil, potem ko so jo mnogi uporabniki družbenih omrežij začeli obtoževati, da je za njegovo smrt odgovorna prav ona, saj so bili prepričani, da je do predoziranja prišlo zaradi njunega razhoda. Sovražni govor se je razvil do te mere, da je Grandejeva na družbenih omrežjih sledilcem onemogočila komentiranje njenih objav.