Ashley Judd trdi, da jo je Weinstein leta 1977 povabil v hotelsko sobo pod pretvezo poslovnega sodelovanja. Ker ga je zavrnila, naj bi se ji maščeval tako, da ji je preprečeval, da bi dobila pomembne filmske vloge. Foto: AP

Juddova je bila ena prvih znanih igralk, ki je Weinsteina javno obtožila spolnega nadlegovanja. Aprila lani je proti njemu vložila tudi obtožnico, v kateri trdi, da ji je od leta 1998 skušal uničiti kariero samo zato, ker ga je nekaj mesecev prej zavrnila, ko je skušal z njo imeti spolne odnose. Zapisala je, da je priznanega režiserja Petra Jacksona na vse načine prepričeval, naj ji ne ponudi vloge v izjemno uspešni filmski franšizi Gospodar prstanov.

Sodnik Philip Gutierrez je zapisal, da ni odločal o tem, ali je Weinsten igralko spolno nadlegoval ali ne, ampak le, da njunega profesionalnega odnosa, odnosa med igralko in režiserjem, ne pokriva zakon, na katerega se je sklicevala.

Weinsteinova odvetnica Phyllis Kupferstein se je odzvala z besedami, da so ves čas trdili, da za trditve Ashley Judd ni pravne podlage, igralkin odvetnik pa je dejal, da jih to ne bo ustavilo in da bodo nadaljevali postopke za tri druge tožbe.

Weinsteinu se bo sojenje v New Yorku začelo maja. Braniti se bo moral pred petimi točkami obtožnice, med drugim tudi zaradi posilstva dveh žensk. Neprimernega vedenja, spolnega nadlegovanja, nasilja in posilstva ga je obtožilo več kot 70 žensk. Obtožbe sam ves čas zavrača in trdi, da so bili vsi intimni odnosi sporazumni.