Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nekdanji predsednik ZDA je v podkastu razkril nekaj podrobnosti o njegovi izkušnji s pandemijo covida-19, med drugim pa je priznal, da je užival, saj je lahko več časa preživel z 19-letno hčerko Sasho in 22-letno Malio. Poudaril je, da sta bili hčerki veseli, da sta se lahko znova povezali z očetom. "V bistvu je vse skupaj super, ker je konec vseh najstniških zadev in se zdi, kot da sta se vrnili, ponovno imata radi starše in želita z nama preživljati čas," je razložil.

"Zdi se mi, da je veliko družin tisti prvi mesec karantene preživelo podobno – ob igranju družabnih iger in različnih projektih, tako je bilo tudi pri nas." Pozneje pa sta hčerki postali tudi že malenkost zdolgočaseni.

Družina pa prvih tednov pandemije ni preživela sama, saj je z njimi nekaj časa živel Malijin fant Rory Farquharson – sicer študent harvardske univerze, s katerim Malio povezujejo že od leta 2017.

"Britanec je in je čudovit mladenič," je dejal Obama in dodal, da je ob izbruhu novega koronavirusa nekaj časa živel z njimi, ker so se pojavili zapleti z njegovim vizumom. V šali je nekdanji predsednik ZDA dejal še, da je prav čudno opazovati mlade moške ob jedi. "Moj račun za hrano se je takrat dvignil za približno 30 odstotkov."

Obama je sicer priznal, da sprva ni želel, da bi mu mladenič postal všeč. "Ampak je res super fant."