Zvezdniški par se je že pred nekaj časa odrekel mesu. Foto: Reuters
Zvezdniški par se je že pred nekaj časa odrekel mesu. Foto: Reuters

Nagradna igra poteka v partnerstvu z Beyoncéjinim osebnim vaditeljem Marcom Borgesom, idejnim vodjem 22-dnevnega "zelenega" prehranjevalnega projekta Greenprint (Zeleni odtis), v njej pa lahko sodelujejo vsi oboževalci, ki so pripravljeni spremeniti svoje prehranjevalne navade.

Udeleženci se lahko odločajo med več stopnjami, glede na to, kako radikalni so pripravljeni biti - za polno vegansko dieto, za "brezmesne ponedeljke" ali pa za dva obroka na bazi rastlin dnevno.

Iz vseh prijav, ki bodo prispele na Greenprintov naslov do 22. maja, bodo na koncu izžrebali zmagovalca, ki bo prejel dve dosmrtni vstopnici za eno od postaj vsake koncertne turneje Beyoncé in/ali Jay-Z-ja v ZDA.

Zvezdniški par je nagradno igro napovedal tudi na svojih Instagramih. In medtem ko se je Beyoncé zavezala zajtrkom na bazi rastlin in brezmesnim ponedeljkom, se je Jay-Z odločil za dva obroka na rastlinski osnovi dnevno.

Veganski zvezdniki

Glasbenika v zadnjih letih tudi sicer glasno propagirata vegansko prehranjevanje in sta tudi napisala predgovor Borgesovi knjigi "Zeleni odtis: Veganska prehrana, najboljše telo, boljši svet". V njem sta pojasnila, zakaj sta se odločila za veganstvo.

"Otroci so, bolj kot kar koli drugega, spremenili najino življenje," pišeta. "Včasih sva na zdravje gledala kot na diete nekatere delujejo, druge ne. Ko pa sva na zdravje začela gledati kot na resnico, je najina misija postala deliti to resnico in življenjski slog s karseda veliko ljudmi."

"Vsi imamo odgovornost, da se postavimo za svoje zdravje in za zdravje planeta. Zavzemimo to stališče skupaj. Širimo resnico. Naredimo iz te misije gibanje. Postanimo "zeleni odtis"."

Beyoncé se je za vegansko dieto odločila tudi v tednih pred svojim odmevnim nastopom na Coachelli maja lani.

Beyoncé sicer ni edina zvezdnica, ki se je v zadnjem času odločila za prehrano na rastlinski osnovi. Zapriseženi veganki sta denimo Miley Cyrus in Ariana Grande, medtem ko se Jared Leto označuje za vegana, ki se sem ter tja pregreši.