Richard Gere in Shilpa Shetty sta se pošalila, a Indija ju ni razumela. Foto: Reuters
Richard Gere in Shilpa Shetty sta se pošalila, a Indija ju ni razumela. Foto: Reuters
Richard Gere
Gere je razočaran, a se je bil pripravljen opravičiti. Foto: EPA

V četrtek je namreč sodišče v Džajpurju izdalo nalog za aretacijo Gera, in sicer ga Indijci obtožujejo obscenosti. Tožbo naj bi vložil neki odvetnik, podobna tožba pa naj bi bila vložena tudi v nekem mestu blizu New Delhija.

Indijce so poljubi razbesneli
Gere je v začetku aprila 31-letno Shettyjevo, zmagovalko britanskega Big Brotherja, objel in nekajkrat poljubil na lice v New Delhiju, kjer sta Indijce skupaj ozaveščala o aidsu. Ker ju je videlo ogromno ljudi, poljubi niso šli mimo neopaženo. V Indiji, kjer so poljubljanje in celo držanje za roke v javnosti še vedno precejšen tabu, je začelo vreti, po deželi pa so protestniki sežigali Richardove fotografije. Če bi sodišče spoznalo, da je 57-letni Gere kriv obscenega obnašanja, mu grozi do tri mesece zapora in plačilo približno 40 evrov kazni.

Shilpa Shetty ga zagovarja
Shettyjeva je po začetku škandala prosila rojake, naj se pomirijo, novinarjem pa je povedala, da jo je Gere prosil, naj vsem sporoči njegovo obžalovanje, če je prizadel Indijce. Dodala je še, da je Richard želel le zabavati gledalce in "komunicirati z njimi v bollywoodskem slogu, saj ne zna hindujsko".

"Naj se cirkus konča!"
Dan po vložitvi naloga za aretacijo se je oglasil tudi Richard Gere. Indijske medije je prosil, naj končajo cirkus okoli poljuba, in se jim opravičil, ker ni razumel indijske kulture. "Če sem odkrit, me je ta medijski vihar popolnoma presenetil," je zapisal Gere. Igralec, sicer že dolgo časa zapriseženi budist, pride velikokrat v Indijo, saj obiskuje tam živečega tibetanskega voditelja dalajlamo.