Charlene Wittstock in monaški knez Albert se bosta poročila ta konec tedna. Če nevesta ne pobegne ... Foto: EPA
Charlene Wittstock in monaški knez Albert se bosta poročila ta konec tedna. Če nevesta ne pobegne ... Foto: EPA
Monako pred poroko
V Monaku je že vse pripravljeno za veliki dogodek. Foto: Reuters

Francoski tednik L'Express je namreč objavil novico, da je zaročenka monaškega kneza Alberta prejšnji teden na vrat na nos odhitela na letališče v Nici, kjer si je rezervirala enosmerno vozovnico za polet v Južno Afriko, kjer je odrasla. Trdili so, da je želela pobegniti in pustiti vse za seboj, Albert pa je s svojim spremstvom prihitel ravno še pravi čas, da mu je po dolgem prepričevanju uspelo preprečiti njeno vkrcanje.

Thierry Lacoste, odvetnik knežjega para, je te navedbe že zanikal in povedal, da je proti časniku že sprožil pravne ukrepe: "To je čista norost, govorice, da želi Charlene pobegniti, se širijo že nekaj tednov. Lahko vam povem, da sem bil skupaj z Albertom in Charlene pred nekaj dnevi v Parizu, zato vam lahko zagotovim, da je z njima vse v najlepšem redu." Podobno so se odzvali tudi na monaškem knežjem dvoru: "Te govorice služijo samo enemu namenu - očrniti podobo kneževine in gospodične Charlene ter vreči temno senco na ta veseli dogodek."

Dva dni veselja
Poroka je napovedana za ta konec tedna, potekala pa bo dva dni - v petek si bosta 33-letna nekdanja plavalka in njen 20 let starejši izbranec zaobljube najprej izrekla na civilni slovesnosti, ki bo v krogu družine v prestolni dvorani palače, v kateri rodbina Grimaldi živi že od 15. stoletja. Cerkveni obred bo dan pozneje na dvorišču palače, njun skok v zakon pa bo spremljalo okoli 3.500 povabljenih - od tega 21 vodij držav, med njimi Nicolas Sarkozy, več kot 15 članov drugih kraljevih družin, kot so španski princ Felipe in švedski kralj Karl Gustaf z ženo Silvio in hčerko Victorio, ter ljudje iz sveta zabave.

Slavnih imen ne bo malo
V Monte Carlo naj bi tako prišli tudi modni oblikovalec Karl Lagerfeld, igralca Demi Moore in Ashton Kutcher, supermodela Karolina Kurkova in Naomi Campbell ter britanski igralec Roger Moore. Okoli 500 najpomembnejših gostov bo nato povabljenih še na poročni sprejem, na katerem bodo stregli hrano monaškega kuharskega mojstra Alaina Ducasseja, ki se lahko pohvali s kar 19 Michelinovimi zvezdicami in velja za enega najboljših kuharjev na svetu.

Poroko bodo prenašali tudi na velikih zaslonih v najstarejšem delu mesta, vendar bo število ljudi, ki jim bo ogled dovoljen, omejeno na 7.600. Slavje bo zaokrožil še veličasten ognjemet nad monaškim zalivom.