Čeprav je na začetku kazalo, da bo Melania Trump le nema opazovalka dogajanja v Beli hiši, je prva dama letos dokazala, da ne bo tako. Foto: Reuters

Dogodkov iz sveta znanih, ki jih še dolgo ne bomo pozabili, je veliko. Med množico tistih, ki so dvignili obilje prahu, pa je tudi peščica takih, ki nam na usta prikličejo nasmeh.

Melania Trump je najbolj priljubljena članica svoje družine

Ameriško prvo damo Melanio Trump, ki je po rodu Slovenka, so na začetku leta razglasili za najbolj priljubljeno članico družine Trump. Leto dni po nastopu mandata Donalda Trumpa je 48 odstotkov od približno 1.500 vprašanih Američanov dejalo, da imajo o Melanii pozitivno oziroma pretežno pozitivno mnenje. Prav tako je prvi dami letos uspelo stopiti iz moževe sence, začela je svojo politično pobudo Bodi najboljši (Be Best), ki je osredotočena na pomoč najšibkejšim članom naše družbe - otrokom.

Širjenje kraljeve družine

Princ Harry in Meghan Markle sta maja v kapeli sv. Jurija na gradu Windsor izrekla usodni da, po kraljevski poroki pa sta prejela naziv vojvoda in vojvodinja Susseška. Na poroki leta so se zbrali tudi številni zvezdniki, med katerimi je pred obredom vladalo prešerno vzdušje. Obreda so se med drugimi udeležili Victoria in David Beckham, Oprah Winfrey, angleški igralec Idris Elba z zaročenko Sabrino Dhowre, igralec Tom Hardy, glasbenik James Blunt in drugi.

Harry je svoji nevesti 19. maja na prst nataknil prstan iz valižanskega zlata, zanimivo pa je, da se je odločil, da bo tudi sam nosil poročni prstan, čeprav to med moškimi člani kraljeve družine ni običajno. Foto: Reuters

Prav tako se je britanska kraljeva družina letos povečala še za enega člana. Vojvodinja Kate in princ William sta namreč povila tretjega otroka, malega princa Louisa, katerega uradni naziv je njegova kraljeva visokost princ Louis Cambriški.

Harvey Weinstein se je predal oblastem

Hollywoodski filmski producent Harvey Weinstein se je predal newyorški policiji zaradi kazenske preiskave o spolnem nadlegovanju oziroma napadu. Po tem, ko so ga v duhu gibanja za pravice žensk spolnega nadlegovanja obtožile številne igralke in zvezdnice, so ga vklenjenega v lisice odpeljali na sodišče.

Podobno se je zgodilo še Billu Cosbyju ...

Vsaj do leta 2021 bo nekdanji zvezdnik humoristične serije Cosbyjevi Bill Cosby znan kot zapornik št. NN7687. Foto: Reuters

Tudi ameriškega televizijskega zvezdnika Billa Cosbyja so po obtožbah spolnih zlorab obsodili na zaporno kazen od treh do desetih let, vpisali pa so ga tudi v register spolnih prestopnikov. Cosby bo moral v zaporu tako preživeti najmanj tri leta in ne več kot deset let. Tudi prošnji Cosbyjeve obrambe, ki je zaradi zvezdnikove starosti in delne slepote zaprosila za hišni pripor, sodnik ni prisluhnil.

Novozelandska premierka je na sedež ZN-a prinesla hčerko

Hčerka je 38-letnici delala družbo med posebnim vrhom Združenih narodov ob 100. obletnici rojstva Nelsona Mandele, ob njiju pa je bil tudi njen partner Clarke Gayford. Foto: Reuters

Novozelandska premierka Jacinda Ardern, ki je kot druga predsednica vlade na svetu rodila na položaju, je svojo trimesečno hčerko Neve pripeljala na zasedanje Organizacije združenih narodov na sedežu v New Yorku. Dojenčica je opazovala, kako je njena mati nagovorila zbrane, medtem pa je bila v naročju očeta, ki je, kot večkrat poudari par, glavni skrbnik malčice, sicer pa je voditelj oddaje o ribištvu.

Zaradi rasizma Roseanne Barr ukinili nanizanko Roseanne

Marca se je na ameriške male zaslone vrnila priljubljena humoristična nanizanka Roseanne, ki so jo predvajali med letoma 1988 in 1997. Po dveh izjemno uspešnih mesecih so predvajanje nanizanke ukinili – do tega so privedli žaljivi in rasistični zapisi glavne protagonistke Roseanne Barr na družbenem omrežju Twitter.

Demi Lovato znova na zdravljenju odvisnosti

25-letnica se je po več letih treznosti letos znova zrušila. S kokainom se je sicer prvič srečala že kot najstnica. Prvič je bila na zdravljenju leta 2010, ko je poiskala pomoč zaradi bipolarne motnje, bulimije, samopoškodovanja in odvisnosti. Po koncu zdravljenja je imela še nekaj težav, potem pa je že kazalo, da ji je uspelo, saj je na začetku letošnjega leta praznovala šest let treznosti.

Na začetku letošnjega leta je praznovala šesto obletnico treznosti. Foto: AP

Sinead O'Connor se je spreobrnila v islam in postala Shuhada' Davitt

Irska pevka Sinead O'Connor je postala muslimanka in se preimenovala v Shuhado' Davitt. Na Twitterju je s hidžabom na glavi dejala, da gre za "naravni sklep vsakega inteligentnega teološkega potovanja".

V 29. letu starosti je umrl švedski DJ Avicii

Glasbenik, ki je bil svetovno znan po uspešnicah, kot so Wake Me Up, Hey Brother, The Nights in druge, je umrl v Omanu.

Tristana Thompsona zaradi varanja izžvižgali na tekmi NBA

Ko je javnost izvedela, da je NBA-zvezdnik Tristan Thompson prevaral Khloe Kardashian, ga tudi košarkarski navdušenci ob igrišču niso pričakali dobro razpoloženi, na tekmi so ga celo izžvižgali. Thompsonovo nezvestobo je razkril ameriški portal TMZ, ki je pridobil tudi posnetke varnostnih kamer od oktobra lani, kjer je jasno vidno, da vara Khloe, ki je bila takrat že noseča.

Kanye West se je zameril oboževalcem

Ameriški raper Kanye West je letos šokiral še s svojim pogledom na suženjstvo - izjavil je namreč, da je takšna gospodarsko-družbena ureditev "izbira temnopoltih".

Millie Bobby Brown postala najmlajša Unicefova ambasadorka dobre volje

Millie Bobby Brown je postala ambasadorka dobre volje. Foto: Reuters

Sklad Združenih narodov za otroke (Unicef) je Millie Bobby Brown, igralko, ki blesti v priljubljeni seriji Stranger Things, imenoval za svojo ambasadorko. 14-letna Millie je s tem postala najmlajša ambasadorka dobre volje v zgodovini.