Phillip Schofield z ženo Stephanie ... Foto: AP
Phillip Schofield z ženo Stephanie ... Foto: AP

57-letni sivolasi voditelji, ki na zasebni televiziji ITV vodi jutranjo oddajo This Morning in večerni šov Dancing on Ice, je na Instagramu razkril svojo spolno usmerjenost.

"Danes je dejstvo, da si gej, razlog za praznovanje in ponos. A seveda občutim tudi bolečino in zmedo, kar pa izhaja iz zavedanja, kaj sem s tem povzročil svoji družini. Sem gej in to dejstvo je doma povzročilo mnogo težkih pogovorov. A le, če se s tem soočim in sem iskren do samega sebe, bom v sebi našel mir in lahko zakorakal na novo pot. Vsakič, ko komu to povem, mi postane malce lažje. Lahko rečem, da sem ponosen nase."

Eden največji zvezdnikov britanskih malih zaslonov je priznal, da ga je spoznanje prikrajšalo za veliko spanja in da je moral skozi veliko temnih trenutkov. Ob tem se je za vso podporo in razumevanje zahvalil ženi Stephanie, s katero je poročen že 27 let, in njunima hčerkama Molly in Ruby. "Steph je bila res neverjetna, neskončno jo imam rad. Vsa dekleta so bila čudovita," je dodal.

... in s sovoditeljico Holly Willoughby. Foto: AP
... in s sovoditeljico Holly Willoughby. Foto: AP

O tej temi je s sovoditeljico Holly Willoughby spregovoril tudi v petkovi jutranji oddaji. "Najpomembnejša stvar v življenju je, da ostaneš zvest samemu sebi, sam pa temu nisem sledil. Da povem, da sem gej, je bila moja odločitev. Vedel sem, da bom to v nekem trenutku moral storiti," je dejal.

Dodal pa je, da za zdaj še ni pripravljen na novo zvezo z moškim.