Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ellen DeGeneres je v drugi sezoni oddaje My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman (Moj naslednji gost ne potrebuje predstavitve z Davidom Lettermanom), ki nastaja pod okriljem Netflixa, razkrila, da jo je v najstniških letih zlorabil očim.

"Moja mati, Betty DeGeneres, je bila poročena z zelo hudobnim človekom," je Lettermanu povedala 61-letnica. Pojasnila je, da so materi kmalu po poroki diagnosticirali raka na prsih, kar pa je izkoristil materin novi mož. "Ko matere ni bilo doma, me je prepričal, da mora primerjati moje dojke z materinimi, ker naj bi pri moji materi znova zatipkal zatrdlino, vendar je ni hotel razburiti, zato se je hotel na mojih dojkah prepričati, ali je taka zatrdlina normalna. Ker sem bila naivna in o teh stvareh nisem vedela veliko, sem privolila. Nato pa je otipavanje hotel ponoviti še večkrat," je povedala TV-voditeljica in dodala, da se je, kadar matere ni bilo doma, zaradi strahu večkrat zaklenila v sobo, kar pa očima ni ustavilo. "Pogosto je skušal razbiti vrata, v strahu, da bo nekoč poskušal iti še dlje, sem večkrat pobegnila skozi okno." Zlorabe je pred materjo več let skrivala, ker je ni hotela prizadeti, hkrati pa je bila jezna sama nase, "ker je bila pri 15 letih prešibka, da bi se lahko uprla".

Mama ji ni verjela

"Nikoli ne bi smela ščititi matere, morala bi zaščiti sebe. Povedala sem ji šele nekaj let po zlorabi, vendar mi ni verjela, z njim je ostala poročena še 18 let. Zapustila ga je, ko je končno spoznala, da sem govorila resnico," je povedala Ellen.

Z mamo je kljub vsemu v dobrih odnosih: "Vse življenje sem skrbela zanjo, nisem pustila, da mi take stvari pridejo do živega. Šele pred kratkim sem pomislila, kako lepo bi bilo, če bi tudi jaz imela v preteklosti nekoga, ki bi tako skrbel zame. Želim si, da bi mi takoj verjela. Seveda ji je zdaj žal, ampak ..."

Ellen je pojasnila, da je o tem, da je bila kot najstnica zlorabljena, spregovorila že pred nekaj leti, a takrat o podrobnostih ni želela govoriti. Kot pravi, je o zlorabi tokrat namenoma spregovorila podrobneje, ker upa, da bo njena izpoved opogumila ženske, ki so bile zlorabljene, da prekinejo molk. "O tej temi je treba govoriti. Zelo me jezi, ko se žrtvam še vedno ne verjame," je po pisanju USA Today še dodala Ellen.