Priljubljena igralka v družbi moža in otrok. Foto: Getty Images
Priljubljena igralka v družbi moža in otrok. Foto: Getty Images
V kostimu in športnih copatih je bila igralka videti zelo zadovoljna. Tudi oboževalci so njeno izbiro garderobe podprli na družbenih omrežjih. Foto: Getty Images

poveljnica" je na slovesni podelitvi častnega naziva presenetila z izbiro garderobe.

Thompsonova si posebnega trenutka očitno ni želela pokvariti z neudobnimi čevlji. Na prireditvi je nosila športne copate in eleganten kostim.

Celotno slovesnost je bila nasmejana do ušes, po dogodku pa je priznala, da je med prireditvijo princa Williama prosila, ali ga lahko poljubi. S tem bi seveda prekršila kraljevi protokol, zato jo je princ nežno zavrnil.

"Rada imam princa Williama," je povedala igralka, ki je sicer dolgoletna prijateljica kraljeve družine in Williama pozna že od časov, ko je bil še majhen deček.

V Veliki Britaniji si je najbolj zaželena viteška odlikovanja – ki odlikovancem prinaša naziv sir, odlikovankam pa častni naziv dame – v preteklih letih prislužilo že več znanih obrazov.

Glasbeni siri so med drugimi tudi Tom Jones, Bono, Van Morrison, Rod Stewart, Elton John in Mick Jagger, številni pa so naziv tudi zavrnili. Med njimi so tudi pokojni glasbenik David Bowie, režiser Danny Boyle in profesor Stephen Hawking.